Vipsi pea kohal on veel vaid maja omaniku, kinnisvaramiljonär Hillar Tedre ruumid, paar korrust allpool teeb suurt raha transiidimees Oleg Ossinovski. Või kui kasutada Vipsi sõnastust, asub seal sotside peakorter.

Vips ütleb, et umbes kolmandik aastast ei viibi ta üldse Eestis, vaid käib koos noorema pojaga, kes on omavanuste hulgas silmapaistev kardisõitja, mööda maailma võistlustel kaasas.

Muidugi võib ta seda endale lubada. Äripäev on kirjutanud, et Vipsi varandus on väärt enam kui 18 miljonit dollarit. Talle kuulub rohkelt ettevõtteid – tuntumad neist on Daciat ja Renault’d müüv ABC Motors, Comarketi poekett ja näiteks ka toidupood Solarise keskuse keldris. Raske öelda, kuivõrd Vips n-ö tavalist Eesti elu tunnetab, aga kaubandusest maksab temaga rääkida küll.

Ikka ja jälle kerkib meedias üles teema, et Eestis maksavad toidukaubad üle mõistuse palju. Käiakse näiteks Saksamaal ja saadakse taas kinnitust – hinnad Eesti poodides on hullud.

Huvitav, et keegi ei taha seejuures maksudest rääkida. Nagu poleks käibemaks üldse mingi asi enam. Aga see on 20 protsenti. See pole tühiasi. No vaadake, mis on Saksamaal käibemaks toiduainetel.

Kui palju siis?

Vaadake järele. (Vaata kõrvalolevat tabelit)

Loe intervjuud Jüri Vipsiga edasi Ekspressi tasulisest versioonist