Ja “Pühendus” ongi perfektne algus, selge ja klaar ja kastene nagu ärkamine varasuve koidikusse (nagu ärkamine varasuve koidikusse, kujundlikult – sest tegelikult on sellises ärkamises enamasti õhu- ja veepuudust, äralamatud jäsemeid ja eelistust edasi magada, kui ainult saaks). “Mina olen olemas” on juba hümn õndsusele, mille vääriliseks osutumine paneb õhku ahmima. “Otsib ja lõugab” näksab lauranyroliku riuklemisega läbi kuitahes heasoovliku eelarvamuse selle muusika “lihtsakoelisusest”. Aga... ei lõuga. Muidugi mõista ei lõuga siin keegi, ealeski, viivukski.

Ja siis edasi ongi kõik lihtsalt niisama ilus. Sisukad sõnad, maitsekas seade, varjundiküllane hääl. Aga... “õnn” ja “valu”, “naer” ja “äike”, “maa” ja “taevas” kõlavad ses võluvallas kõik üsna ühtmoodi. Nõnda siis ulm lahtub tasahilju kui ärkamisel ikka, argimõtted tungivad peale ning äsja nii tähtsa ja tähenduslikuna tundunud ilmutused vaibuvad üheks kahanevaks päikselaiguks silmanurgas. “Laps” oma lõpuosas veel manab meelde häälte haldjasalu, “Temale ja mulle” tõotab kasvades korraks tuld ja kirgegi... Ent ei tule siit mingeid kataklüsme ja stiihiaid. Kõik on paigas, rauge ja rahulik.

Sellest, mis siin albumil avaldatud, piisab vaid neile, kes ongi valmis lahti ütlema argi-ihast kõige selle järele, mis elupäeva paradiisist põnevamaks teeb – iroonia, raev ja kummastus... Ja kes ei ole valmis kõigest sellest loobuma, neile ei piisa. 6/10