Tundus, et läheb kiireks. Oli tunne, et lennuk võiks väljuda hiljem.

Midagi pidi välja mõtlema. Soovitasin, et sõbranna võiks teha lennujaamale pommiähvarduse. See hoiaks Londoni lennukit kindlasti mõnda aega maa peal. Aga sel juhul tuleks tegutseda läbimõeldult. Pommiähvarduse tegemine oma isiklikult mobiiltelefonilt oleks lausrumalus. Siin on vaja kavalamat taktikat.

Sõbranna elab Tallinnas üürikorteris. Ja majaomanikust vanadaam on tema naaber. Soovitasin, et tuleb minna vanadaami ukse taha ja viisakalt paluda kasutada tema lauatelefoni. Et endal on kõneaeg otsas või et telefon kukkus vanni või midagi muud sellist. Võtta kõne ja ära rääkida vajalik jutt. Seejärel vaadata läbi oma üürikorteri uksesilma, kuidas politsei majaomanikust naabridaami ära viib, ja rahulikult oma kohvrit edasi pakkida.

Mõlemad leidsime, et see on piisavalt läbimõeldud ja küps plaan.

Esimene küsimus lahendatud, oli sõbrannal kohe varnast võtta järgmine probleem. Et kohvris on juba nii palju asju ja et kas need kõik on reisil üldse vajalikud. Mida võtta ja mida jätta? Esmalt soovitasin talle närvide rahustuseks lisada kohvrisse mõni täiesti mõttetu ese, näiteks mingi tühi purk. Teisalt jälle – miks ka mitte kohvrist kõik asjad tagasi välja loopida…?

“Et siis läheksingi tühja kohvriga?” kahtles sõbranna algul. Siis aga jõudsime ühisele järeldusele, et tühja kohvrisse ongi kõige parem reisimuljeid koguda. Muidu ei pruugi need tundeküllased asjad kuskile ära mahtuda.

Seejärel aga tekkis mul endal omakorda küsimus. “Reisid võrdlemisi palju. Ega sul kunagi ole mõttesse tulnud sõidu peale kodust mööblit kaasa võtta?” Sõbranna vastas ausalt, et veel pole tulnud, aga mõte iseenesest on päris hea.

Ta selgitas: “Pole välistatud, et juba esimesel õhtul tuleb peale selline koduigatsus, et ei jää muud üle, kui end magama nutta. Sellises olukorras oleks tõesti leevendav ja turvaline, kui kodune mööbel sind ümbritseks.”

Mu praegune abi oli vaimne, aga sai kokku lepitud, et järgmisel korral seome üheskoos tugitooli lennuki katusele. Asjad tuleb korda ajada. Reisimine olgu vaba üleliigsetest riskidest.