“Oleme välistanud, et mõrvar liigub veel meie keskel,” ütles Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Leho Laur. Uurimine tegi kindlaks, et mõrvar tappis Nikita (21) sama relvaga, millega ta endalt elu võttis. Lauri sõnul oli taparelv, siledaraudne, lühendatud toruga jahirelv, vähekasutatud ning ebaseaduslik. Kust, kuidas või millal mõrvar selle hankis, pole teada. Samuti jääb vastuseta küsimus, miks samas Vana-Kuuli bussipeatuse lähedal elanud 33aastane purjus mees teise maha lasi. Sõprade kinnitusel oli mõrvar tähistanud pikalt oma sünnipäeva. “Sõbrad hindasid teda kui õiglast ja toetavat inimest, kellel oli arenenud õiglustunne. Tema tegevust ette näha oli võimatu,” ütles Laur.

Politsei andmetel polnud mehed tuttavad või muul moel kokku puutunud. Urimine ei andnud juhtunule mõistlikku selgitust., rääkis Laur. Mõrvari kodust leiti segane kiri, mida võib pidada hüvastijätkukirjaks.

Uurimise käigus selgus, et tapja oli teeninud aastaid Prantsuse võõrleegionis, kust ta umbes kuus aastat tagasi naasis. Mehe teenistuskäik tuli üllatusena nii tema tööandjale kui sõpradele.