"Eesti Laulu" tegelikku suurimat staari, Mikk Mägi (26) ja Peeter Ritso (26) loodud Vanameest kas armastatakse või vihatakse. Põhiliselt armastatakse. Võib-olla seepärast, et keskmine linnainimene näeb Vanamehes seda ürgeestlase tõugu, mida leidub veel kusagil kaugel maakohas, näiteks Lõuna-Eesti kuplite vahel. See tõug on väljasuremisohus. Tema ümbruskonna tared on tühjad. Sest need, kes suudavad teha tööd ja kel on õnn olla noor, on läinud Soome. Ja need, kel on vähegi tarkust või ettevõtlikust, kadusid Tallinnasse – põhjatusse sudusesse auku, mis neelab näljaselt külanoori.
Seal see Vanamees siis elab, tühjas külas iseenda ja oma mooriga. Eestlane naerab tema üle. Samal ajal tundub ta naervat iseenda üle. Ja oma rahva üle.
Esimese meediaväljaandena püüdis Ekspress Vanameest intervjueerida, et too räägiks endast ja oma autoritest.

Kaunist teisipäeva, härra Vanamees!
Härra ja härra... miš härra ma olen. Härrad on šul, kurat, pingviiniparaadil ja. Ma olen mingi... maameeš olen! Lehmad on, kanad, šiga on, kurat, ka. Emiš!

Väga tore. Esimene küsimus. (Loeb paberi pealt): Kuidas iseloomustaksid oma autoreid?
Šee neiuke šeal võttiš ühe PARAJA JURAKA materjali ja vooliš ja vooliš. Kurat, mõnuš oli. Šiiš võttiš juraka traate ja šimmšalabimm. Valmiš.