Tookord tekkis lastega mingi probleem, mis oli vaja kiiresti lahendada. Kõige rutem sai direktriss kooli abikaasa tsikliga. Diana ise juhisadulasse ei istu, kuid Tambeti Honda NTV 650 tagaistmel sõidab ta heal meelel.

Kui nad nüüd kooli jõudsid, kadus probleem iseenesest. Tsikkel oli lihtsalt nii põnev, et lastel polnud enam mahti tüli tekitada.

Siis tekkiski Dianal ja Tambetil mõte, et kui rohkem tsiklimehi oleks nõus lastele oma rattaid näitama ja tulema sõitu tegema, annaks see neile suurepärast positiivset eeskuju.

Kolm aastat tagasi tuli kohale 18 tsiklit. Enamik Pärnu klubidest Klan ja Rebellions. Järgmisel aastal kuulutas Tambet toimuvat juba kõvema häälega tsiklihuviliste portaalis Biker, kus on paar tuhat kasutajat. Kaelasele sõitis lapsi rõõmustama üle kahekümne ratta.

Möödunud reedel toimus vanas mõisamajas asuva kooli õuel juba midagi väikese tsiklikokkutuleku taolist. Oli paraad, kus politsei Suzuki Banditi huilgavate sireenide slepis vuras pikisilmi ootavate laste ette poolsada ratast. Väike õu sai tsiklitest pungil täis.

Rokkis bänd (Pärnu-Jaagupi muusikakooli Red Pencil Box, kelle tsiklimehed ristisid tõusvaks täheks rokkmuusika taevas), esinesid tantsutüdrukud ja breikarid. Põletati kummi ja sõideti tagarattal. Jaanus Karm tegi väikese lennu üle lenksu, kui pidurdus liiga järsuks läks. Õnneks tõsisemate vigastusteta.

Ainult kui tavaliselt tullakse kokkutulekule, istutakse maha, juuakse ennast täis ja järgmisel päeval on hirmus pohmell, siis nüüd ei räägitud alkoholist poolt sõnagi ning viimased suitsud tehti enne kohalejõudmist bensiinijaamas.

Direktriss Diana sõnul ootavad lapsed tsiklimehi väga ja küsivad pidevalt, millal nad jälle tulevad. Kui lapsed saavad tagaistmel teha väikese tiiru, on see neile aasta suursündmus.

Võtsin ise Kaelasele kaasa viis kiivrit. Kõik need rabati ära juba enne, kui tsiklid üldse kohale jõudsid. Lisaks läks loosi ka mu väikese poja jalgrattakiiver.

Üks pikkade valgete juustega tüdruk palus mul aidata kiivrit lõua alt kinni panna. See ei ole tsiklikiiver, vaid sinine laste suusahüppekiiver. Aga tüdruk sellest ei hooli. Reegel on selline, et sõita saavad ainult need, kel kiiver peas.

Kiiver jäi tüdrukule pähe mitmeks tunniks, kuni lõpuks sai ronida ühe tsiklimehe selja taha istmele, võtta tal kõvasti-kõvasti ümbert kinni ja mööda mõisaalleed minema tuisata.