Mõnikord ajan suust igasugust jama välja, aga ega Merit sellest ju aru ei saa! Muudkui kiidab takka. Ta on ju noor ja loll, õpib Concordias ärijuhtimist. 36 000 krooni aastas. Jube kallis! Pidin pangalaenu võtma, et õppemaks ära maksta.
Aga korteri sain see-eest suhteliselt odavalt üüritud. Ainult 1500 kuus pluss kommunaalid maksab meie armupesake. Asi on selles, et siin lähedal asub kurikuulus pedeklubi ja korralikud inimesed natuke nagu pelgavad seda kanti. Kuid mina pedesid ei karda! Kui omal ajal Vene kroonus käisin, sattusin teenima sellisesse linna nagu Pervomaisk. Vat Pervomaiskis oli tõesti karm! See vürst Potjomkini poolt maikuus asutatud linn on, nagu juba nimestki näha, üks suur pervode pesa. Tallinna peded on nendega võrreldes täitsa normaalsed!

Pealegi pole karta, et pedeklubi kunded Meritile külge lööma hakkaksid. Ma olen nimelt väga armukade! Nii kui Merit kauemaks kooli jääb, hakkab süda hirmsasti valutama ja pähe siginevad kohutavad kujutluspildid. Suvel, kui Merit klassikokkutulekul käis, pidin täitsa lolliks minema. Pärast ta küll seletas, et mobiili aku oli ootamatult tühjaks saanud ning sellepärast oligi telefon hommikuni väljas. See on väga veider! Eriti kui silmas pidada, et olin päeval omaenese käega tema telefoni ära laadinud? Kurat, seda moodsat tehikat ei saa ikka absoluutselt usaldada!
Praegusel ajal kerkib klubi  korstnast nii päeval kui ööl paksu musta suitsu. Paanikas peded põletavad arhiive, mõned jõukamad olevat kuuldavasti isegi välismaale putkanud. Klubi koristajamutt olevat poe juures rääkinud, et kõik see hirmus möll käib selle kurikuulsa Arnold Oksmaa pärast. Ainult Hillar Kohv ei kartvat teda.
Kusjuures, kui mõtlema hakata, siis tegelikult ongi ärevuseks põhjust! Mitte ainult pededel, vaid teistel ka. Oksmaa võib ju ükskõik kelle kohta mida tahes suust välja ajada. Süüdimatu ees on absoluutselt kõik kaitsetud.
Alguses ma muigasin, kui vanahärra hakkas peale käima, et lossi tuleks ehitada paanikatuba, kuhu ta kriisiolukorras varjuda võiks. Kuid viimaste sündmuste valguses mõtlen, et tõepoolest – Vabariigi Presidenti ja Kaitsejõudude Ülemjuhatajat ei tohi Oksmaa meelevalda jätta. Ütlesin Meritile:

“Esimesel Arnoldil peab olema üks turvaline nurk, kuhu Teine Arnold ei pääse!”
“Küll sa oled mul ikka tark,” vastas Merit ja küsis pappi. Ta tahab Status Clubi trenni minna. Aasta maksab 24 000. Tuleb vist veel laenu võtta. Ta on mulle väga kallis.