Kannus, Mänd ja Kõrkjas on varem paraolümpial osalenud, teised kolm on seekordsetel mängudel debütandid. Helena Kannuse nimel on viievõistluse pronksmedal Atlantast ning Euroopa meistrivõistluste esikoht naiste kõrgushüppes. Kõrkjas on varasematelt paraolümpiamängudelt toonud kaks kulda, kolm hõbedat ja ühe pronksmedali.

Kõik sportlased asuvad elama olümpiakülla.

13liikmelisse delegatsiooni kuuluvad lisaks sportlastele ka nende treenerid, füsioterapeut-massöör ja Paraolümpiakomitee täitevkomitee liige Are Eller. Delegatsiooni juhib Paraolümpiakomitee sekretär Liisa Eller. 18.-25. septembrini viibib Ateenas ka Eesti Paraolümpiakomitee president Toomas Vilosius.

Toomas Vilosius ei soovinud enne mänge medalilootustest rääkida. "Nende sportlaste puhul on eelkõige tähtis võit enese üle. Me ei ole kunagi medaliprognoosi teinud, aga alates Barcelona mängudest oleme osa võtnud ja pole kunagi ilma medalita jäänud."

Samuti ei saanud Vilosius öelda, kui suure toetuse paraolümpialt medali toonud võivad saada. "Oleme iga kord valitsuse reservfondist medalivõitjatele raha taotlenud ja seda ka saanud."