Scoop,  Focus Features 2006

1 t 36 min.

R: Woody Allen

O: Scarlett Johansson, Woody Allen, Hugh Jackman.

Levitab Forum Cinemas Home Entertainment AS.


Pärast “Matšpalli” oli Woody Allen Scarlett Johanssonist nõndapalju vaimustuses, et kirjutas järgmise loo spetsiaalselt Scarlett Johanssonile mängimiseks. Nagu ka “Matšpall”, on “Kõmulugu” filmitud Londonis.


Lugu iseenesest räägib nn Tõelisest Ajakirjanikust, keda isegi surnud olemine ei takista nn Tõelise Loo jälgi ajamast. Kuna ta ise seda otseselt teha ei saa, siis leiab ta ajakirjanduses esimesi samme tegeva Sondra Pransky (Johansson) ja “söödab” talle loo ette. Sondra asubki kontrollima väidet, et lord Peter Lyman (Hugh Jackman) võib olla prostituute ridamisi tappev Tarokaardimõrtsukas. Saatuse tahtel saab teda sellel teel saatma keskpärane trikimeister-illusionist Sid Waterman (Allen).


Lugu lahendada püüdes armub Sondra Peterisse ning elu võtab aina keerulisemaid kurve. Pinge püsib kuni lõpuni. Johansson ja Jackman on silmale ilusad vaadata. Woody Allen teeb aga mõnusa rolli. Pisut koomilise, pisut nukra, aga vaieldamatult nauditava. Vanameister on täies vormis ning on igati mõistetav Scarlett Johanssoni tabloidides tsiteeritud mõte, et sellise mehe heaks on ta nõus isegi tema pükse lühemaks õmblema. Mida iganes. Alleni ja Johanssoni imetlus on vastastikune ning nende omavahelisest koostööst on sündinud vägagi mõnus kinopilt. Ka järgmise Alleni projekti juures on Johanssonil oodata rolli ning kinopublikule loodetavasti elamusi.