Eesti budismi “must lammas”
  • Internetis ripub Väärtnõu kohta palju ülistavat materjali, kus teda tutvustatakse kui vabadusvõitlejat ja budismi maaletoojat Eestis, kes korduvalt selle eest kinni istus. 1983–1988 tegutses Väärtnõu rajatud Eestimaa Budistlik Vennaskond. Samuti oli Väärtnõu 1988 üks ERSP idee autoreid. Selle eest on isegi mõned soovinud, et talle aumärk antaks.
  • Eestis tegutsevad budistlikud korüfeed kirtsutavad tänapäeval Väärtnõu nime peale aga pehmelt öeldes nina ja peavad kahetsusväärseks, et sellist tegelast üldse budismiga seostatakse. Põhjuseks on erimeelsused budismi praktiseerimise pinnal ning palju vastuolulisi fakte ja kuulujutte.
  • Pärast N Liidust väljasaatmist 1988. aastal elas Väärtnõu Rootsis ja rändas aastaid Aasias. Selle koha peal sisaldab tema biograafia mitmeid valgeid laike. Väidetavasti elas pika perioodi Nepalis ja Tais.
  • Leidub inimesi, kelle silmis ta oli ja on õpetaja ning teejuht budismi maailmas. Väärtnõu on seotud siseministeeriumis ametliku usuühendusena registreeritud Tiibeti Budismi Nyingma Eesti Kogudusega. Lisaks registreeriti tänavu kevadel tema erasekretäri nimel MTÜ Eesti Njingma.