“Tee vähem, saavuta rohkem”

Tõlkinud Mart Maameele. Mantra, 2007. 140 lk


Õpetused on lihtsad: vähem on rohkem, lase hea õnne inglil endale järele jõuda, kasuta rahulolu magneetilist väge, sõlmi ajaga rahu. Meie eluring on alati täidetud mingite asjadega kuigi suurem osa neist võivad olla täiesti ülearused. Et edu saavutada, tuleb kõigepealt vabastada ruum. Valmisolek on kõik. Kui Clint Eastwoodilt küsiti, kuis ta sellise edu saavutas, siis ta vastas lihtsalt. “Ma valmistusin eduks ette.”


Suured sündmused ei tule nende õuele, kes suurelt ei mõtle. Puudus on siis, kui mõtled puuduste kategoorias. Gary sai dollarimiljonäriks, minnes kruiisile koos miljärdäridega ja omandades nende mõttehaarde. Ja kuigi see reis maksis 40 000 dollarit, tõi mõtlemise muutus kolme aasta pärast sisse 60 miljonit. Ärge laske vaesuse vaimul end ahistada.


Ja kui malliks on võet Carl Gustav Jung, siis ei saa läbi ka unenägusid juhtimata. Kõigepealt nähke unes elu, millest unistate, ja seejärel elage elu, millest und näete.


Rahulolematus ja närvilisus on head märgid sellest, et on vaja oma elu teisiti korraldada ja jõuda pingutusteta saavutusteni.


Ja last not least läbikukkumist ei ole – on vaid õppetund: jumalik mujalesuunamine.

Kõikidest lugudest jookseb aga läbi Vihmategija motiiv: tema noorus, otsingud, eksirännakud, läbikukkumised, meeleheide, kuni ta õpib Olemist usaldama.


Autor on Taiwanilt pärit katoliikliku kasvatuse saanud ameeriklanna, kelle äriraamatute läbimüük on Idamaadel number üks. Ida ja Lääne traditsiooni ühendamine annab kadestamisväärselt lihtsa, värske ja mõjusa lähenemisnurga.