Filmide vahendajad dikteerivad meile laenutuse miinimumhinnad. Täiskasvanute filmide kõrgem hind tulenebki sellest, et neile on kehtestatud märgatavalt kõrgemad miinimumtasud kui teistele žanritele.

 
Miks Elion üldse otsustas vahendada vaatajale pornot? Tegemist on ju firmaga, kus osanikuks Telekom ja selles omakorda Eesti riik?


Elion lisas täiskasvanute filmid Digi-TV videolaenutusse sel lihtsal põhjusel, et nendel filmidel on ilmselgelt oma tarbijaskond olemas, nagu ka põnevusfilmidel, komöödiatel, konverentside loengutel ja kõigel muul, mida me videolaenutuses pakume.


Et tegemist on legaalse tegevusega, ei leia me, et peaksime seda võimalust mitte pakkuma ning sellega piirama oma klientide valikuvõimalusi. Lähtume inimeste võimest ja õigusest ise otsustada ning valida. Ja mõistagi peame antud filmide puhul silmas täiskasvanuid, kellele need filmid ka on mõeldud. Elion on videolaenutuses rakendanud ka vastavaid piiranguid, et filmid ei oleks alaealistele kättesaadavad.


Riigi osalus Eesti Telekomis ei oma antud juhul mingit rolli – riik ei saa teha Elionile sellekohaseid ettekirjutusi, nagu ei saa meie tegevust ka riigi huvidega seostada. Riigi osaluse temaatikat on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium varasemas Postimehe artiklis ka kommenteerinud.

Siin on link Postimehe artiklile, kus leidub majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi kommentaar
.