Robotlikust nimest ei maksa lasta end häirida – uustulnuk näeb välja noobel ja soliidne.


Liugklapiga telefoni suurimaks uuenduseks on põhiekraani all asuv puutetundlik ekraan, millele kuvatakse nuppe ja ikoone vastavalt sellele, mida telefoniga teed. Kui kuulad muusikat, ilmuvad sinna pleierinupud, kui pildistad, siis kaamera omad, kui vaatad pilte, siis fotosirvija sõrmised. Lühisõnumi kirjutamisel võid sellele ka sõrmega või parema puudumisel tikuotsaga tähti joonistada ning aparaat tunneb need ära. Kirjapulka pole LG mingil põhjusel pidanud vajalikuks telefonile lisada. Ooterežiimis võib telefon näidata alumisel ekraanil animatsiooni ning see muutub pildi avardumise tõttu nii umbes poolteist korda lahedamaks.


Ühe asjaga pole LG insenerid ja disainerid arvestanud – suur osa telefoni proovinud ja arvustanud Lääne ajakirjanikest, mina nende seas, kippus pidevalt toksima ka telefoni ülemisele ekraanile. Asjata, sest see pole puutetundlik. Kusjuures polnud vahet, kaua telefoni kasutasime, sest isegi veel kolmandal päeval toksis sõrm asjatult ülemisele ekraanile.


Paar lastehaigust on aparaadil veel. Huvitav, kelle idee oli aparaadi vasakule küljele paigutada mp3-mängija käivitamise nupp? Igal kolmandal korral tabas pöial klaviatuuri sulgemisel seda ning käivitas pleieri.


Seadme 3megapiksline kaamera näib olevat omasuguste seas üks parimaid. Kaameral on olemas tarkvaraline stabilisaator, mis tuleb omadega päris kenasti toime. Ja kiiruse poolest ei saa LG-le midagi ette heita: vajutad päästiku poole peale ning pilt teravustub, pressid päästiku lõpuni ja pilt saab kiirelt salvestatud. Makrovõtte võimaluski on kaameral olemas.


Lisavalgustus võiks kaameral veidi atsakam olla, valgusti aparaadi tagaküljel jääb vähegi hämaramas ja kaugemate objektide pildistamisel hätta. Ja protsessor ägab 3megapiksliste piltide kuvamisel, muutes selle vahel talumatult aeglaseks.


Pleier saab hästi hakkama – helile pole suurt midagi ette heita ning erinevad mängunimestikud ja teised kellad-viled leiad tarkvarast hõlpsalt. Kui aparaadi küljel oleks veel 3,5 mm kõrvaklapipistik... Õnneks saab korralikud kuularid telefoniga ühendada kõrvaklapiadapteri abil.


Aparaadi kahetolline põhiekraan jääb multimeediapilli jaoks veidi tillukeseks, filmi sellelt naljalt ei vaata.


LG KF600 on ilus, ent väikeste veidrustega telefon. Kui hakkad taskusse disainipilli ostma, siis mängi sellega enne poes põhjalikult ja veendu, et aparaadi šeff välimus kaalub üles selle puudujäägid.