Ruumi tulnud arst ütles, et neil on seadus, mille kohaselt vanemad lapsega koos sidumistoas ei käi, ning perekonna arvamus väikese lapse vajadusest olla koos ühega oma vanematest tema otsust ei muutnud.


Arst-resident dr Eiki Strauss selgitas, et kuna sidumistuba on steriilne tsoon, siis sinna välisriietes ja -jalanõudes isikuid ei lasta – traumapunktis on tehtud põhimõtteline otsus, et kedagi sidumistuppa kaasa ei lubata. “Meditsiinipersonali pole nii palju, et saaks turvata vanemaid.


Suured tursked isad minestavad ja noored kleenukesed õed peavad neid püüdma. Me ei taha patsiente juurde tekitada.”


Aive Alabert on päri, et selliseid asju võib juhtuda, kuid pikalt meditsiinis töötanud inimesena pole tal probleemi ei minestamisega ega välisriiete vahetamisega.


Dr Strauss lisas ka, et ta on üllatunud, et lapse isa, kes on ise hambaarst, üldse eeldab, et ta võib koos lapsega sidumistuppa minna. “Ma ei roni hambaarsti tooli suvaliste riietega ja ei hakka seal ei tea mida nõudma. Sidumistuba on sisuliselt opituba, see pole karjakoppel.”


Lapse haava õmbles kinni peretuttav, kes samuti traumapunktis arstina töötab. Teises sidumistoas sai ta seda teha nii, et laps istus ema süles. Arst-resident dr Strauss ütles, et see oli konkreetse arsti otsus. “Me ei ela sõja ajal, kus tuleb välitingimustes tööd teha.”