Lavakunstikool. 1957–2007”

Koostaja Ivika Sillar.

DVD koostajad Iivi Lepik, Maria Lee Liivak, Ingo Normet, Kalju Orro, Andres Rohtla.


Margus Prangel kilpkonnana, Raivo E. Tamm hülgena. Kalju Orro keset järve pea peal seismas.


Tuisk, Joost jt paljastena Avingnoni teatrifestivalil. Kibuspuu ja Krjukov Panso koduaia basseinis mulistamas. Kõvera näoga Aarne Üksküla. Tulevased küünilised teatrihundid õhevil jalga vibutamas või püramiidi kasvatamas. Hingamas Gruusia mägiõhku või telkimas Pariisis. Sõitmas läbi pimeda Eesti külalisetendusele, bussitäis tülpinud nägusid. Panso, Tohvi, Kaarup jt eksamilaua taga pabereid sahistamas. Ujedad õpilased suure teatrimehe ees (Evelin Pang – Priit Võigemast ja Adolf Šapiro). Tallinna raekoja plats, Lennart Meri sünnipäev, särasilmsed 20. lennu veidi kohmetud tüdrukud presidendile õnne soovimas. Kostüümipeod-sünnipäevad, eksamid ja lavaproovid. Poseerimas ahvidele loomaaias või väntamas mööda Eestimaa põlluvaheteid. Paul Poom seismas võidukalt Tallinna Koreograafiakooli sildi all, üks jalg kaela taga. Komissarov Panso hauale viina kallamas.


Kõike seda ja enamgi näeb lavakooli rohkem kui 600 fotot sisaldaval DVD-l. Väike sinine plaat on lavakooli alternatiivajalugu. Kahekümne nelja lennu argipäev ja diplomilavastused. Ajalugu piltides, hetkedes. Inimestes ja olukordades. Vaataja võib süveneda ühte lendu, hüpata kaootiliselt lennult lennule või vaadata kõike kronoloogiliselt, mõelda arengutele ja muutustele.


Ka ühiskonna 50-aastane areng tuleb piltidelt ilmekalt välja. DVD ilmub koos tumesinise raamatukesega, kus kirjas kõikide lavakooli õpetajate-lõpetajate nimed.