Andres Siplane, Eesti Pakendiringluse teenindusjuht, miks on suured triibulised prügisorteerimiskonteinerid alt ühendatud? See tähendab ju, et kõik, mida tarbijad suure vaevaga sorteerivad, läheb kastis ikkagi läbisegi.


Osal konteineritest on jah plasti-klaasi-metallisektsioon alt ühendatud. Seda lihtsalt vananemise ja kulumise tõttu. Alt on ühendatud siiski vähemik konteinereid ja paberi osa on alati seinaga eraldatud. Kõik, mis remondist läbi käivad, pannakse alt jälle kinni ning siis aja jooksul need luugid vaheseintes kaotavad jälle oma töövõime.


Samas peab nii või naa plasti-metalli-klaasi üle sorteerima, kuna ikka satub sekka midagi, mis antud sektsiooni ei sobi. Ja tegelikult, kui inimene kallab šampoonipudelid, konservikarbid ja veinipudelid ühte auku, siis see ei pane meid kuigivõrd muretsema. Natuke rohkem paneb muretsema see, kui šampoonipudel või konservikarp tilgub. Ja päris palju on muret konteinerite põletamistega, telekate, autokummide või ehitusprahi toomisega meie konteinerite kõrvale.


Siis vääriks mainimist ehk seegi, et need Tallinna triibulised silindrid on küll silmatorkavad, kuid nad moodustavad meie konteineripargist vaid mõne protsendi – kokku on meil avalikke konteinereid umbes 2700, nendest triibulisi silindreid kasutame vaid Tallinnas ja neid on 55.


Miks on osa konteineritest halvasti märgistatud ja minetanud oma n-ö kaubandusliku välimuse?


Iga konteiner saab korra aastas korraliku välimuse. Millal mõni konkreetne konteiner ilusa välimuse saab, sõltub selle teenindajast ja järjekorrast tema töökojas, kuna eri piirkondades tegutsevad eri firmad. Ja eri firmades on erinevad töökultuurid, millest tulenevad paljud tagasilöögid.


Me hangime ka kogu aeg uusi konteinereid. Tempo on umbes 30 tükki kuus. Samal ajal tuleb ka pidevalt vanu konteinereid remontida.