Missugune lugu on parim ...


... hommikune ärataja?


Gunter Kallmann Choiri “Daydream”, võimsa orkestratsiooniga, malbe vokaaliga. See lugu mängib mu kõrvadega nagu kassipoeg lõngakeraga. Madalstardiga ärkamiseks ei ole paremat pala, soovitan nautida koos naabritega. Samuti annavad eriti positiivse suraka kogu päevaks Bashment Kingzide või Athen Saundi selektorite miksid.


... mille sa just oled avastanud?


No üks väga lõbus leid oli “Haribo macht Kinder froh” legendaarse laulukese grindcore version. Teate küll ju seda kummikarukeste reklaami Thomas Gottschalkiga peaosas!


lugu ise siin.


... mis toob pisara palgele?


Airi “All I Need” või Svjata Vatra “Revolutsioon”. Üldiselt nutan harva, aga siis häälekalt. Pigem kipun nutmapuhkemise asemel valjult vanduma. See rahustab kiiremini maha ja hoiab ära vedelikukao.



... uinutaja?



Mõnusaima unejutu esitajaks võin vist pidada Minnie Ripertoni oma “Loving Youga”. Veel on hea uinuda, kuulates Onu Remuse jutte või teisi toredaid nõukaaegseid muinasjutusalvestisi.


... mida kõik võiksid kuulata?


Common ja “BE”. Tegelikult on kogu see album kaanest kaaneni su-per-luks.


... mis kellelegi teisele ei meeldi?


Sellele loole võiks pretendeerida ühefraasipala pealkirjaga “Mul on ilus lauluhäääääl”. Esitajaks olen ma tavaliselt ise ja 99% on kindel, et mu väljaaste karjutakse ühehäälselt maha.


... mis sobiks su matustele?



Hmm, kahtlemata süvendaks selle päeva traagilisust mõni oskaja trompetimees, kes võiks mängida popurrii Miles Davise loomingust. Rootsi tütarlastebänd Skilla oma “Tragic songiga” looks samuti kahtlemata sobiva meeleolu mu kahvatu tardunud ilme ja elegantse musta kapuutsika taustal.



Millist lugu sa vihkad?



Vihkamine on liiga võimas tunne, et seda sittade lugude jaoks hoida. Pigem tunnen ennast ebameeldivalt, kui raadios või teles mängib mõni järjekordne keradeta rokk(-pop-mis­iganes-)bänd. Lugu vali ise.