Pagnoli loomingule on iseloomulik mõistev suhtumine oma tegelaskujudesse. Igaühel neist on oma õnn, oma lugu ja isegi nende halvimad teod antakse andeks.

“Tuulesaarte” lavastaja Maria Peterson toob välja seose Prantsusmaa ja Hiiumaa vahel: “Väikese humoorika kokkusattumusena võib märkida, et Tahkuna tuletorni konstruktsioonid on valmistatud 1874. aastal Pariisis Eiffeli tehases, kus on valmistatud ka Eiffeli torn, millest näidendis juttu.” Lavastuses teevad kaasa Laura Peterson, Ott Aardam, Lembit Peterson, Margus Tabor, Garmen Tabor, Aleksander Eelmaa jt. Etendused toimuvad 12.–14. juulil ning 4.–6. augustil kell kaheksa õhtul.

Lavastus kestab kaks ja pool tundi, nii et viimase praami peale mandrilt tulnud teatrikülalised ei jõua. Neid lohutab MTÜ Arhipelaag projektijuht Ere Naat, et ettevalmistamisel on ka telkimisplats. “Lisaks avame tuletorni hoovis prantsuse stiilis kohviku, kus on ka pärast teatrit väga hea olla... ,” kinnitab ta.

Eestis mängiti näidendit esimest korda 1932. aastal Estonias pealkirja all “Kauged rannad”. Lavastus osutus populaarseks ja püsis Estonia teatri mängukavas kaua. Vaata lähemalt www.hef.ee.