Ilmselt ma näen homofoob välja, kuigi ma vaevalt seda olen. Homofoobid on aga ka kohal ja igaks juhuks ei lasta iga soovijat tavalise päevaga võrreldes tühjale peaväljakule, mille ühes nurgas vähemus pidu peab. Edutult püüab väljakule pääseda rongkäik keskealisi inimesi, käes rusikat kujutavad lipud. Ühel teisel tänaval moodustavad skinhead’id karmide homovastaste plakatitega politseiga tõelise vastasseisu.

*
Ma ei tunne tšehhi ühiskonna jõujooni just hästi, kuid midagi selle kõige juures lehkab naeruväärse poliitilise korrektsuse järele. Paraad peab olema, las siis peavad omaette, aga me lahutame nad linlastest! Sallivuse ja tolerantsi asemel tekib jälle üks geto. Ebaküpse ühiskonna palve on: jääge kappi. Me teeme teile ajutise kapi Vabaduse väljakul!

Ega ma ei tea, mida sellise lähenemisega teha. Ühtpidi on politsei väljas grupi kaaskodanike tervise ja heaolu eest, teisalt lõheneb ühiskond ikka veel ja elu on häiritud. Paraadi algsest ideest on sellisel moel väga vähe järel.

*
Lähen ringiga, vaatan näitust, ostan häid vahvleid ja utopenec’eid, see on tšehhi rahvustoit, sibulaga ja äädikaga marineeritud vorstikesed. Mida teha vähemuste kaitsega, ei tea.