Meie prohvet on tunnustatud Portugalis

Rootsis põlvitas kuningas Estonia katastroofi aastapäeval mälestusmärgi ette ja asetas sinna pärja. Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese kantselei saatis pühapäeva hommikul laiali teate, et reedel USA-visiidi lõpetanud president lendas sealt otse Portugali, kus juba esmaspäeval algas „Arraiolos grupi“ kohtumine – seal kogunevad need riigipead, kes ei esinda oma riiki EL tippkohtumistel. Küllap see oli põhjendatud, säästmaks nii riigipea energiat kui ka maksumaksja raha. Estonial hukkunuid mälestas president Ilves ühe tviidiga.

Kõlbelise kriisi lahendus

14 aastate jooksul „Aasta ema“ või „Aasta isa“ tiitli pälvinud isikut tegid pöördumise, milles väljendasid muret lodevate eluviiside, juhusuhete, laste seksuaalse ärakasutamise, perevägivalla, liiderlikkuse, truudusetuse, seksuaalidentiteedi häirete, meelemürkide kasutamise, vanemliku hoolitsuseta jäetud laste, rahvuse püsimajäämiseks ebapiisava sündimuse, avalikus kohas alkoholi tarbimise, kiiresti kasvavast psüühikahäirete, autistlike laste arvu ning olukorra pärast, kus juba iga teine abielu lahutatakse – ning tegid nende probleemide lahendamiseks konstruktiivse ettepaneku mitte võtta vastu kooseluseadust. Kokku on aastate jooksul aasta ema või aasta isa tiitli pälvinud 33 inimest (number on paaritu, kuna 2014 Aasta Isa on veel välja kuulutamata), neist 2 on tänaseks meie seast lahkunud. Seega pöördumisele andsid allkirja siiski vähem kui pooled. Ootame enamuse vastulööki!

Biokütus annab tiivad

Finnari lennukid lendavad Vantaast New Yorki toidujääkide toel. Lennuki kütusepaagitäiest 11% ehk 8000 liitrit on USA restoranidest pärit kasutatud toiduõli. Ülejäänud USA restoranides kokkukogutud toidujäägid on juba ammu õnnestunud realiseerida eri lennufirmade pardatoitlustuses.

Kodutöid õgiva koera viirus levib

Tallinna kunstigümnaasiumi direktor Märts Sults helistas reede õhtul Ekspressi toimetusse ja palus tungivalt hoiatada tundmatu häkkeri eest, kes tegi suurpuhastuse tema tütre elektronpostkastis. Kaotsi läksid nii magistritöö uuringuandmed kui ka tähtis info kunstigümnaasiumi õpilaste kohta.