„Tuleb välja, et mul on keelatud ERRis sõna võtta! Ma olen tsensuuri all!“ huigatab Lang. „Mul on siiralt kahju – siiralt kahju! - et rahvusringhäälingus on niisugune eetikanõunik!“
Aga ometi päev varem, 1. veebruaril, pühapäeval, on kõik teisiti. 

Pärnus sajab lörtsi, teed on libedad ja paksu lumesuppi täis. Eakate Avahoolduskeskuses algab kell 13 üritus „Õnne tänava elust ja päris elust“. Esinejateks on Eesti vaadatuima teleseriaali, „Õnne 13“ tegelased Raim (Indrek Saar) ja Are (Ülle Lichtfeldt). Juhuslikult on Saar ka Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretär ja partei Pärnumaa valimisnimekirja esinumber. Lichtfeldt on tema abikaasa, kes valimistel siiski ei kandideeri.

Ürituse teema on küll justkui teleseriaal, ent korraldajaks pole sugugi seda eetrisse saatev ETV, vaid hoopis sotsiaaldemokraatlik erakond.

Kohal on ka Eakate Avahoolduskeskuse juhataja Heli Kallasmaa. „See on nüüd minu isiklik arvamus,“ ütleb Kallasmaa, „aga Õnne 13 tegelane toob ikka rohkem vaatajaid, kui lihtsalt Indrek Saar.“

Palju õnne, kandidaat number 942! Suur tänu Rahvusringhäälingule, kes lubab ühel poliitikul nii edukalt oma huvides kasutada Eesti kõige suurema vaatajaskonnaga ja kõige kauem ekraanil jooksnud seriaali „Õnne 13“. Palju õnne, Indrek Saar!

Jätkub homses Ekspressis