Kettamaailma maitsed. Teeme süüa Terry Pratchetti mälestuseks
Terry Pratchetti loodud kummalises maailmas on tähtsal kohal toit. Vahel veidi ettearvamatu, aga kindlasti väga toitev toit. Nii meisterdavad tõlkija Krista Kaer, kirjanik Karl-Martin Sinijärv ja raamatukujundaja Asko Künnap rotte pulga otsas ja tumeda õlle järele lõhnavat hõrku möginat.
Tundub sobilik vanameistrit meenutada just nobedate näppude sagides, kerges veinivines ja pisukese huumoriga. Pärisroti asemel on igaühel tükk martsipani, millest voolib närilise vardasse ajamiseks. Arutame, kui palju jalgu ja sabasid on Kettamaailma rottide puhul normaalne. Krista ütleb, et kui rott elab Nähtamatu Ülikooli lähedal ja selle prügikastist söömas käib, võib tal üht-teist rohkem küljes olla kui oodata võiks.
Karl-Martin ehk Karla imetleb oma roadkill´iga sarnanevat rotti ja räägib, et kui guugeldada „Texas roadkill chili“, saab täiesti korraliku retsepti, mida ta ise on palju kordi kasutanud. Tõele au andes pole tal seni olnud värsket roadkilli (maanteel alla aetud loomakene) kusagilt võtta, aga ka muu lihaga pidavat tulema päris maitsev söök.