Tema ümber on kogunenud väike hulk inimesi, mõni sõjaväevormis, mõni fotoaparaadiga. Üks loeb numbreid, mitu teevad pilti.

Peaminister Taavi Rõivasel (35), kellest jutt käib, on käed kukla taga sõrmseongus – ta teeb istessetõuse.

NATO test, mida ta parasjagu sooritab, tähendab 3,2 kilomeetrit jooksu, kätekõverdusi ja istessetõuse. Taavi Rõivase vanune mees peab tõusma istesse 74 korda, siis saab maksimumpunktid. Rõivas suudab 50 korda ja teenib 78 punkti.

Kalle Palling asub toenglamangus käsi kõverdama. Kõverdab 73 korda ja saab 100 punkti täpselt täis.

Nii Rõivas kui ka Palling lõpetasid kümnekonna minuti eest 3,2 km pikkuse Sinilille jooksu Russalka juurest Pirita spaa juurde, kui kaitseväelased neid kõrvale kutsusid – mehed, nüüd testi tegema. Mehed jagasid ülesande ära ja kumbki tegi rehkendusest pool.

Neli ja pool aastat tagasi pani üks Rõivase sõber end maratonile kirja, et aasta pärast jookseb. Rõivas ütles, et kui ära jooksed, teen järgi. Sõber jooksiski maratoni läbi ja Rõivasel tuli treenima hakata. 2012 sügisel jooksis ta Torinos oma esimese maratoni. Aeg 4:02.16.

Rõivas on proovinud ka surfi, kuid heaks ujujaks ennast ei pea ja arvab, et kui poomiga vastu pead saab on halvasti.
Jalgratta selga hüppab Rõivas siis, kui osaleb reformierakonna meeskonnaga võistlussarjas ACE Xdream. Meeskonna teistest liikmetest (Meelis Mälberg, Kalle Palling, Lauri Luik) peab Rõivas end nõrgemaks, mis tähendab, et teeb kaasa, keel vesti peal.

Viis-kuus aastat tagasi otsis ta tennisereketi jälle välja ja mõnikord kõksib, „lihtsalt for fun!“

Sotsiaalministrina püüdis Rõivas joosta nädalas 50 kilomeetrit. Talvel kogus mahtu, suvel arendas kiirust. Jookseb Hiiu metsa all, aga vahel ka linnatänavatel.

Rõivast ja Pallingut juhendab jooksutreener Urmas Randmaa – mees, kes viis maratonijooksja Evelin Taltsi Londoni olümpiale.

Rõivas: "Fantastiliselt äge treener, suudab motiveerida igaüht!"

Aeg-ajalt saadab Randmaa peaministrile sõnumeid ja susib tagant, et tehku aga oma kilomeetrid korralikult ära!

Rõivas (Pallingule): "Kas jookseme nüüd koju?"

"Minugi pärast!" arvab Palling.

Enne annab Rõivas veel kätte autasud võitjatele, poseerib laste ja vanainimestega ja veel mõnega (kelle hulka kuulub ka Rainer Vakra).

Enesetunne on hea?

"Muidugi! Mis see väike joosku-sutsakas ikka teeb!"