Olevimäe terrassil saab suvepäevadel nautida värskeid mereande.
Nico murdis eestlaste väärarvamuse, et Itaalia köök on kõigest pitsa ja pasta. Ühtviisi hästi käib ta ümber nii liha kui ka kalaga, kuigi viimane on talle südamelähedasem. Poolteist aastat tagasi lisandus Bocca ruumidesse restoran Pescheria, mille nimi (itaalia keeles kalaturg) reedab, et tegu on kalarestoraniga. Seal saab Nico oma lennukaid ideid teostada.

Peakokk kolmes restoranis
Bocca, La Bottega ja Pescheria on nagu Nico lapsed, kõik kolm mehe nägu, aga samas siiski erinevad. „Armastan neid kõiki võrdselt ja hoolitsen kõigi eest," ütleb itaallasest kokk. „La Bottega on mälestus lapsepõlve kodustest toitudest, valdavalt kasutan seal oma ema ja vanaema retsepte. Ka Boccas ja Pescherias on algupärased retseptid pärit Sardiiniast, aga nendes on rohkem minu nägemust. Bocca on minu isiklik kokaraamat - selliselt kujutan ette Itaalia fine dining'ut.
Pescheria on minu nägemus modernsest Itaalia köögist," nimetab ta restoranide omapärasid.
Nimetatud kolm restorani on Nicole Eestis olemise ajal koduks. „Olen 15 aastat Eestis elanud, aga Tallinna vaatamisväärsustest ei tea ma eriti midagi. Tean, kus asub Olevimägi ja Vene tänav, ja neid tänavaid, mis nende vahele jäävad," naljatleb Nico. Tema abikaasa ja tütred peredega elavad Helsingis ning vabad päevad veedab mees seal.
Nico nagu paljud ranniku-itaallased on üles kasvanud koos kalaga. „Sardii-nias on kalu palju, meil on käibel väljend, et kala kasvab puu otsas," naljatleb ta. „Aga meie pere oli eelistatud olukorras - mu isa oli lihakaupmees ja me ItaaUaköök
sõime nii liha kui ka kala." Ema toimetas köögis, sest suur pere vajas toitmist. „Ta tegi süüa nagu restoranis, sealt mulle pisik külge jäi," räägib üle 40 aasta kokana töötanud mees.

Suvine grillisoovitus Nicolt
Võta puhastatud ja roogitud kuldmerikoger. Pane kõhtu maitseks peterselli, küüslauku, tšillit ja kindlasti šampinjone (ka siis, kui sa seeni ei armasta, sest seened eraldavad grillides niiskust ja kala jääb mahlasem). Määri kala väljast õliga, raputa peale meresoola ja grilli mõlemalt poolt umbes 7 minutit.

Mereannigurmaanide paradiis
Pescheria on väike restoran, kõigest 23 kohta. Menüü on uhke, esindatud on Vahemere kalade paremik - tuunikala, meriahven, kammeljas, meriärn. Roogades on oma koha leidnud ka kammkar-bid, sinimerikarbid, hiidkrevetid, meri-siilid jpm.
„Eestlased on vähehaaval hakanud kala eelistama," teab 15 aastat Eestis süüa teinud mees. „Teadlikkus on kasvanud. Inimesed on rohkem reisinud, saanud maitsta põnevaid mereande ja õppinud tundma mitmesuguseid kalu."
Pescheria roogadest on tunda Nico austust kala ja mereandide vastu. Täpsed küpsetusastmed, maitsete tasakaal, toorainet austav väljapanek - kõik on viimse detailini paigas.
Kui küsin Nicolt, mis on tema lem-mikkala, tuleb vastus kiirelt. .Värske kala.
Mida värskem, seda kvaliteetsem maitse ja välimus." Restorani saabub värske kala kaks korda nädalas (kolmapäeviti ja reedeti) Saksamaalt, et tagada parim kvaliteet. Kala ja mereannid puhastatakse ja fileeritakse kohapeal.
Konkreetset lemmikut on Nicol nimetada raske. „Vist sardiinid," ütleb Sardii-niast pärit mees. (Nico vanaema retseptide järgi valmistatud sardiine saab maitsta La Bottegas.) „Kaladest rohkem meeldivad mulle igasugused mereannid: sinimerikarbid, austrid, kaheksajalg..." loetleb Nico hõrgutisi.
Kui La Botte-ga on veinivalikus ainult Itaalia veinid, siis Boccas ja Pescherias leiab menüüst ka Prantsusmaa veine. „Kalarestoranis ei peaks ainult valged veinid olema," arvab paadunud punaste veinide austaja Nico. „Näiteks kaheksajala kõrvale sobib suurepäraselt Pinot Noir. Meie menüüs on hulk roogasid, mille kõrvale sobib hästi Chianti, ja klaasike šampanjat on ideaalne kaaslane iga toidu kõrvale," toob ta näiteid mereandide ja veini sobivuse kohta.
Suveks uuenes Bocca menüü, peagi on uuenemas Pescheria oma. Näiteks üks uus roog on grillitud John Dory (peetri-kala) läätsede ja ahjus küpsetatud fen-koliga. Tasub kindlasti proovima minna. Ilusa ilma korral võib mereande ja veine nautida terrassil ning nõnda tunda end nagu heas Sardiinia tänavarestoranis.