Seniste investorite kontrolli alla jäi veerand projektist. Nende hulgas on tuntud ärimehed Jaan Pillesaar, Indrek Luukas, ­Toomas Sildmäe, Skype’i asutajad jt.

Sadamaprojektiga tegeleva ettevõtte firma nõukogu esimeheks sai Moskvas elav Kaydo Kaarma.

Tšernigovi kõrgema sõjakooli lõpetanud Kaarma juhib Venemaal kinnisvarafirmat Est-a-tet, mis väidab end olevat turuliider Moskva ja selle lähiümbruse uusarenduste alal. Kinnisvarabuumi harjal 2008. aastal asutatud ettevõte müüs mullu ligi 7000 korterit, aastate jooksul on aga müünud kokku üle 1,5 miljoni ruutmeetri elamispinda. Ettevõtte müügiportfellis on üle 150 uusarenduse. Kaarma figureerib kinnisvaraturu analüütikuna mitmes vene väljaandes.

Haven Kakumäe nõukogu liige Jaan Pillesaar ütleb, et on Kaarmat näinud vaid ühe korra. Ja korra, üle ukse, kätt surunud. Investorid leppisid viimasel koosolekul kokku, et nad projektiga seoses kommentaare ei anna. Haveni juhatuse liikmed Sander Kaus ja Neeme Kaarma ei soovinud samuti asjast rääkida.

Kaus lubab täna (esmaspäeval) teha pressiteate ja detailid avalikkuse ette tuua.

Kakumäe jahisadam on pompoosne arendusprojekt, kus 16,7 hektari suurusele alale plaanitakse sadamat, hotelli, spaad, kortereid, büroosid, kauplusi ja rannapromenaadi. Osa arendusest rajatakse vette.

Kohus andis 2013. aastal projektile rohelise tule kohalike elanike vastuseisust hoolimata.