2. Toobali saunaõhtu

Keskerakond Valimiskomisjonis

Postimees avaldas Facebooki vestluse Keskerakonna poliitiku Priit Toobali ja 16aastase koolipoisi vahel, milles Toobal kutsus teda sauna ja „viina viskama“. Lähenemiskatsed 16aastasele on Eesti seadusandluse järgi legaalsed, ning alkoholi pakkumisest Toobal loobus pärast poisi sõnumit, et ta on alles 16. Ometi astus Toobal vestluse avalikukstuleku järel Riigikogu kohalt tagasi, tema asemel saab koha Anneli Ott.

3. Siim Kallast ei valitud Euroopa liberaalide juhiks

Siim Kallas

Siim Kallas ei saanud Euroopa liberaale ühendava ALDE juhiks, jäädes konkureerivale Hans van Baalenile alla häältega 296-117. ALDE on Euroopa poliitikas suuruselt teine jõud, Eestis esimene jõud (Keskerakonna ja Reformierakonna „emapartei“). Kui Kallas oli varem öelnud, et ALDE juhiks saades ta Eesti presidendiks ei kandideeri, loodavad paljud, et nüüd ta seda siiski kaalub.

4. Prantsusmaa palub abi

2013. aastal said kaitseväe instruktorite käe all väljaõppe paljud Mali sõdurid.

Prantsusmaa on seoses 3kuuse eriolukorra kehtestamisega pärast Pariisi terroriakte otsustanud oma välismissioonidel olevad kaitseväelased kodumaale tulla ja palub liitlastelt, nende seas ka Eestilt abi missioonide jätkamiseks Aafrikas. Eesti asub analüüsima, kuidas palvele vastu tulla.

5. Vegandieedi kurvad tagajärjed

Päevaleht kirjutas, kuidas oma lapsi vegandieedile panevad vanemad on seda tehes kohati seadnud ohtu laste tervise. Eesti Veganite Selts tegi oma pöördumise, milles teatas, et ei „võta vastutust nende Eesti veganite ees, kes mistahes põhjustel endale või oma lastele soovituste kohaselt D- või B12-vitamiini juurde ei manusta.”