See seltskond üritab kampa saada ka EKRE liikmeid ning üksikuid tegelasi IRList ja Vabaerakonnast.

Esmaspäeval toimuval salajasel hääletusel peab Kaljulaid koguma vähemalt 68 häält.

Kaljulaiu läbi kukutamiseks peavad „vandenõulased“ saama nõusse vähemalt 34 rahvasaadikut, kes hääletaksid kas Kaljulaiule vastu või ei osaleks hääletamisel.

EKREs on Kaljulaiu lavale astumise tõttu tekkinud sisetüli. Martin Helme ja Jaak Madison tahtsid anda hääle Kaljulaiu kasuks, kuid Mart Helme tegi selle idee raevukalt maha.

Reformierakonnas peetakse Kaljulaiu kõige tõsisemaks vastaseks Eerik-Niiles Krossi, kes seni toetas Marina Kaljuranda. Tüli põhjus jäävat juba aastasse 2000, kui avalikkus sai teada, et riigikantseleis nn luurekoordinaatorina töötanud Kross kuritarvitas riigi poolt antud krediitkaarti. Samal ajal oli Kaljulaid peaminister Mart Laari majandusnõunik.

Kaljulaiu läbi kukutamine võib veelgi nõrgendada peaminister Taavi Rõivase positsiooni, kes eelistas presidendina näha hoopis Jüri Luike. Rõivas vajab, et president valitaks ära ning praegune peataolek lõppeks.

Luige poolt oli ka Toomas Hendrik Ilves. Sotsid aga surusid Kaljulaidu – teda peetakse märksa otsustamiskindlamaks kui Luike.

Kaljuranna tulihingelistele pooldajatele meeldiks, kui asi läheks veel kord valijameeste kogusse.

Aga on suur tõenäosus, et vastasrinne jääb liiga nõrgaks ja Kaljulaid valitakse esmaspäeval presidendiks.