Hakates vähegi regulaarsemalt tšillipipart tarvitama, hakkab maitsemeel, nii nagu ka soola ja suhkruga, seda enamasti juurde küsima. Vürtsikus on maitseküsimus ning Aasia köök oma lõputu vahelduse ja valikuvõimalustega pakub palju erinevaid võimalusi kõigile. Näiteks riisinuudlitest saab teha väga eriilmelisi vokke, salateid ja nuudliroogasid, või lisada neid erinevatesse suppidesse, mis võivad olla täpselt nii vürtsised, nagu kokk soovib. Ka kookospiimal ja kookospiimal on vahe, sest olenevalt kookose sisaldusest sõltub kookose maitse tugevus ja toote tummisus, millest omakorda oleneb, millises toidus ja kui palju korraga seda kasututada. Kui lahja kookospiim sobib hästi näiteks hommikuhelvestega söömiseks, siis täisrasvane kookospiim (alates 17% rasva) annab Tom Kha supile õige meki. Kookospiimaga saab asendada peaaegu kõiki erineva rasvasisaldusega lehmapiimatooteid – olgu see maitse, tooraine või laktoositalumatuse põhjusel või lihtsalt elule vahelduse lisamiseks. Näiteks kastmetes annab kookospiim kohvikoore või vahukoore asemel väga häid tulemusi.

Kust leida autentseid Tai maitseid?

Kui otsid Eestis poelettidelt kõige täpsemaid Tai köögi ja söögi põhiaineid, on kõige laiema valikuga kvaliteetne bränd Thai Choice, mis algusest peale loodud ja pühendunud just Tai köögile. Tooraine kasvatus, tootmine ja tootearendus leiavad aset Taimaal ning pakutavaid maitseid on korduvalt autasustanud ka kohalikud toiduorganisatsoonid. Eestis elavatele Tai inimestele on Thai Choice’i tooted teinekord ühendavaks lingiks kodumaaga.

Thai Choice’i valikusse kuulub palju erinevaid riisinuudleid, suur hulk kastmeid nii dippimiseks, marineerimiseks kui ka muud sorti toidu valmistamiseks, erinevad kookospiimad, karri- ja supipastad ning palju muud. Näiteks Thai Choice’i magus tšillikaste on läbi aastate olnud Eestis omalaadsete hulgas kõige populaarsem, sobides muuhulgas nii grillitud liha kõrvale, dipikastmesse, salatisse kui ka marinaadi. Dippimiseks sobiva Thai Choice’i ananassikastme tšilliga valis aga möödunud aastal Eesti Grilliliit aasta grillkastmeks. Austrikaste ja Hoisini kaste sobivad vokkimisele lisaks hästi erinevate lihade marineerimiseks ning klassikaline ja maailmas hästi tuntud Satay kaste sobib nii kanavarrastega kui ka lihtsalt porgandiga suhu pistmiseks. Uusim toode on brändil orgaaniline Extra Virgini kookosõli, mille on eestlased juba väga hästi omaks võtnud. Orgaanilisuse ja oma muude omaduste tõttu sobib see nii iluhooldusteks kui ka vokkimiseks panni peale või hoopis tooršokolaadi sisse.

Toidu tegemine on looming. Tänapäeval on meil võimalik segada kokku kõiki maailma maitseid ja leida endale just kõige sobivam kombinatsioon. Julgus katsetada võib olla üle poole võidust.

Thai Choice soovib ilusat suve!

Valik Thai Choice’i tooteid on saadaval kõigis suuremates toidupoodides.

Vaata retsepte ja küsi infot Thai Choice Eesti.

Taipärane tervislik nuudlisala

Salat:

200 g Thai Choice’i riisiniitnuudleid
2 keskmist porgandit
2 väikest kurki
150 g suhkruherneid
peotäis (hakitud) värsket koriandrit
peotäis hakitud kergelt röstitud maapähkleid või India pähkleid
1–2 sl (musti) seesamiseemneid

Kaste:

2 laimi
2 sl Thai Choice’i kalakastet
5 sl Thai Choice’i magusat tšillikastet
soola (soovi korral)

Kastme jaoks pigista laimidest mahl välja ja sega ülejäänud kastmeainetega läbi. Vajadusel maitsesta soolaga.

Aseta riisinuudlid keevasse vette ja hoia u 3 minutit või kuni need on pehmed. Loputa üle külma veega, et vältida nuudlite üleküpsemist ja liialt pehmeks muutumist ning nõruta sõelal.

Puhasta ning riivi või haki peenteks ribadeks porgandid ja kurgid. Lõika suhkruhernekaunad diagonaalis peenteks ribadeks. Aseta aedviljad ja nuudlid kaussi ning sega kastmega läbi. Puista peale (hakitud) koriandrit, hakitud röstitud pähkleid ja seesamiseemneid ning naudi koos grillitud kanaga või niisama.

Hõrk kana kookospiimamarinaadis

Marinaad:

400 ml (1 purk) Thai Choice’i kookospiima
4 peenelt hakitud küüslauguküünt
2 sl peenelt riivitud värsket ingverit
4 sl Thai Choice’i magusat tšillikastet
1,5 tl soola
1,5 tl jahvatatud kurkumit
1,5 tl jahvatatud koriandrit
1 kg kana kintsu- või rinnafileed

Serveerimiseks: laimisektoreid, värsket (hakitud) koriandrit ja Thai Choice’i magusat tšillikastet või mango-tšillikastet.

Sega kõik marinaadi ained omavahel läbi. Aseta sisse kanatükid (suured rinnafileed lõika vähemalt pooleks), sega läbi ja aseta kas õhukindlasse anumasse või suletud kilekotti vähemalt kaheks tunniks maitsestuma. Veelgi parem, kui kana saaks marineeruda üle öö.

Eemalda kana marinaadist ja grilli keskmisest kõrgemal kuumusel mõlemalt poolt pruuniks. Et kana ilusti läbi küpseks, oleks rinnafileed vaja kummaltki poolt 5–6 minutit, kintsufileed aga 1–3 minutit küpsetada. Kui ilm grillimist ei soosi, küpseta kana valmis kas ahjus või prae pannil. Ahjus küpseta 200 kraadi juures u 30 minutit, kuni kana on küps ja kuldpruun ning pööra poole küpsetamise ajal kanatükke ümber.

Enne serveerimist lase kanal mõned minutid n-ö puhata. Haki kana peale värsket koriandrit ning paku juurde laimisektoreid ja vürtsikat kastet, kuhu kana sisse torgata. Kookosmarinaadis grillitud kana sobib ideaalselt ka nuudlisalati juurde.

Jaga
Kommentaarid