Riias peakontorit pidav Primera Air kavatseb aprillist 2018 alustada superodavate üle Atlandi lendudega Birminghamist, Pariisist ja London Stansteadist Bostonisse ning Newarki. Hinnad algavad 99 dollarist suuna kohta, kuni 70 dollarit eine kohta läheb maksma soovi korral juurde tellitav lennutoit ning krediitkaardiga maksmisega kaasneb 12dollariline lisamaks. Airbus 321neo lennukit kasutav Primera Air kavatseb pakkuda teenindust kolmes klassis. Firma omanikud on hoolimata peakontori asukohast islandlased.

Megalennujaam Poola?

Poola valitsusel on plaan Frederic Chopini lennujaam sulgeda ja ehitada Varssavi lähistele uus megamõõtmetes aerodroom, mis suudaks aastas teele saata üsnagi utoopilised 100 miljonit reisijat. Projekti maksumuseks hinnatakse ca 7 miljardit eurot. Maailma toimekaimat Atlanta lennujaama läbis mullu 104,1 miljonit klienti, Euroopa reisijarohkeimat Londoni Heathrowd aga 75,7 miljonit inimest.

Uusi lennuliine Tallinnast

2018. aasta 19. aprillist hakkab odavlennufirma Wizz Air kolm korda nädalas lendama Tallinna ja Kiievi Žuljanõ lennujaama vahel. Marsruut jääb avatuks oktoobrini ning sügiseks leiab üksikutel päevadel kohti ka 14.99eurose soodushinnaga. Juba käesoleva aasta novembrist alustab easyJet lendudega Tallinna ja Berliini Schönefeldi lennujaama vahel ning 28. augustist alustab Tallinna-Göteborgi marsruudil opereerimist Nordica.

Privaatne paradiisisaar ihaleb üürilisi

Nelja massiturismi eest põgeneda soovivat inimest mahutavat ja Bahamale kuuluvat pisikest Ship Channel Cayd saab rentida üllatavalt inimliku tariifiga: 450 dollarit ööpäev ja paradiis on sinu ja su sõprade päralt. Puhkemajas on kaks magamistuba, köök, veranda ja kamin, roosakasvalge liivaga mererand asub 50 meetri kaugusel. Majutusportaali HomeToGo sõnul kasvab Ship Channel Cay populaarsus kohutava kiirusega ja neil, kes sinna kord juba sattunud, on tõsiseid raskusi sealt lahkumisega.

Näe lennukaid unenägusid Arlanda vanas kontrolltornis

Puhkemaju vahendava HomeAway initsiatiivil ning andeka Rootsi disaineri Cilla Ramneki abiga on sel suvel võimalik võita unikaalne peatumine Stockholmi-Arlanda vanas kontrolltornis, millest on võluväel saanud mugav hotellituba koos köögi ja maitseka salongiga. Enne 30. juulit HomeAway kodulehel kampaaniaga liitunute vahel loositakse välja viis 24tunnist „kontrolltorni elamuspaketti“, mis sisaldavad VIP-tasemel vastuvõttu, uue kontrolltorni ning lennujaama köögipoole külastust.

Arlanda vanal tornil tuli 2002. aastal ruumi teha uuele 83 meetri kõrgusele kontrollkeskusele ja hoone seisis ligi 15 aastat peaaegu kasutult tühjana. Stock­holmi lennujaamas on samuti võimalus ööbida hosteliks muudetud vanas Boeing 747s ehk „Jumbo Hostelis“, kus tube või voodikohti saab erinevalt lennujaamatornist vabalt broneerida iga soovija.

British Airways laiendab haaret City lennuväljalt

Suurbritannia ajaloolisim lennufirma British Airways lisab sel sügisel Londoni linnalähedasest City lennujaamast väljuvate lendude graafikusse kolm liini Euroopa pealinnadesse Prahasse, Pariisi ja Reykjavíki. 30 linna teenindav City Airport IATA koodiga LCY on märkimisväärselt kliendisõbralik: check-in suletakse vaid 20 minutit enne lennu väljumist ehk kaks korda hiljem kui näiteks tavaks Tallinnas.

Reisidiilid

QATAR AIRWAYS: edasi-tagasilennud Helsingist Balile alates 430 € novembrist märtsini. tripair.com

LUFTHANSA: edasi-tagasilennud Helsingist Barcelonasse novembrist aprillini alates 135 €. ticket.fi

BRITISH AIRWAYS: edasi-tagasilennud Riiast New Yorki novembrist märtsini alates 316 €. mytrip.com