Qatar Airwaysi rahastamisel on Itaalia vähetuntud lennufirma Meridiana võtnud endale nimeks Air Italy ja juurutanud ka uue, Qatar Airwaysi omaga tonaalsuselt sarnase värvikuue. Lähema kolme aasta jooksul kavatseb Air Italy soetada 20 Boeing 787 Dreamlinerit ja juba sel sügisel hakatakse lendama Milano ja Bangkoki vahel.

Itaalia krooniliselt kahjumlikku Alitaliasse investeeris aastate jooksul üle kahe miljardi euro teine araabia maade lennuliin Etihad. Mais 2017 läks miljardid ära kulutanud Alitalia formaalselt pankrotti ja otsib hetkel uusi investoreid.

Soodsad „viimase hetke“ piletid leiab värskest äpist

Peagi saavad Air Ticket Arena rakenduse alla laadinud teha lennufirmadele piletihinna osas omapoolseid pakkumisi. Kui pakkumine on vastu võetud, saab reisija piletikinnituse hiljemalt 24–48 tundi enne reisi algust otse. Tagasilend peab aset leidma 14 päeva jooksul. Hetkeseisuga on Air Ticket Arenal koostöökokkulepped seitsme lennufirmaga (Turkish Airlines ja Croatia Airlines sealhulgas), aasta lõpuks loodetakse kokku lugeda juba vähemalt 15 partnerit.

Uusi detaile Istanbuli uue hiidlennujaama kohta

29. oktoobril Musta mere ääres avatav Istanbuli uus lennujaam, mis ihkab tulevikus teenindada aastas 150 miljonit reisijat ja saada nii maailma suurimaks, napsab Atatürki lennujaamalt ära IST lennujaamakoodi. Atatürki lennujaama uueks lennujaamakoodiks on IATA määranud ISLi. Turkish Airlines viib oma lennud uude lennujaama üle oktoobri viimasel päeval, peatades kolimiseks lennuoperatsioonid tosinaks tunniks 31. oktoobri öösel.

Nordica veab hollandlasi Ibizale

Reisikorraldajad Thomas Cook ja Neckerman pakuvad aprillist juunini reise Põhja-Hollandi Groningen Eelde lennuväljalt Ibizale Nordica lennukitega. Groningenist on saanud Eesti lennufirmale Tallinna järel suuruselt teine „kodulennujaam“, sest sealt lennatakse juba Kopenhaagenisse, 26. märtsist aga ka Münchenisse, Brüsselisse ja juunis Nice'igi.

Saint Martin ja Sint Maarten igatsevad turiste tagasi

Orkaan Irma poolt läinud aastal korralikult räsida saanud ning osalt Prantsuse, osalt aga Hollandi Antillide koosseisu kuuluv Püha Martini saar on taas valmis turiste vastu võtma, sest enamik maanteedest ja randadest on tänaseks risust puhtad, purustatud elektriliinid parandatud ning saare kaks rahvusvahelist lennujaama (kaasa arvatud närvikõdipakkuvalt liivarannaäärse maandumisrajaga Princess Juliana Airport) taas enam-vähem töökorras. Hollandi poolel on taasavatud 80% restoranidest ning praegu vastuvõtuvalmis 1600 hotellituba.

Reisidiilid

ICELANDAIR:

edasi-tagasi lennud Helsingist Reykjavíkki alates 141 € märtsist maini. skyscanner.fi

SWISS:

edasi-tagasi lennud Stockholmist Chicagosse koostöös Unitedi ja Lufthansaga märtsis ja aprillis alates 265 €. momondo.se