Ning see tähendab, et esimeseks Eesti lugude tabeli valitsemise tippmargiks jääb seitse nädalat. Täpselt nii kaua juhtis „Kiki Miki“ seda mängu.

Aropist pressis „Eesti laulu“ tormihooga mööda ka suurel konkursil teiseks jäänu – Stig Rästa „HOME“. Ning esikümnesse on saabunud sealt lauluvõistluselt veel külalisi: Vaje, Frankie Animal, Karlid ja Wateva, Sibyl Vane. Iirise ja Agohi „Drop That Boogie“ jäi 11. kohale tipp-10 uksele koputama.

Ja vat kus kaval rebane! Ka Leslie Da Bassi parajas koguses segadust ja pahandust külvanud etlemis-elektro „Naine“ on tabelisse põrutanud. Selle nädala Eesti tabeli kõrgeim uustulnuk – kohal 7.

Ühtlasi tervitab Eesti lugude tabel esimest korda tipp-40 seas Nikat, kelle esimene väike hitt „Knock Knock“ sai finaal-show’st kütust 31. positsioonile jõudmiseks.
Olgu ka öeldud, et eelmisesse tabelisse 24. veebruari diskoõhtute toel esisajasse tunginud vanemad kodumaised igihaljad on selleks nädalaks tabelist taas jalga lasknud. Riiulitele uusi pidusid ootama.

Albumite edetabelis seisavad esimesed viis plaati tikksirgelt täpselt samadel kohtadel mis eelmisel nädalal. Stabiilne jõud!
See-eest on mujal tabelis huvitavaid uustulnukaid.
Kõige kõrgemale neist on tõusnud j-hope’i plaat „Hope World“. Tegu on Lõuna-Korea räppari esimese pikema teosega. Või mis räppari – j-hope on ka produtsent, tantsija, laulja, lugude kirjutaja. Saanud ristsed ja tuule tiibadesse Lõuna-Korea poistebändis BTS.

See on siis esimene lõunakorealane meie tabelis. Tere tulemast! Ja elagu globaalne muusikaküla.
Isiklikult on mul väga hea meel, et Orelipoisi äärmiselt armas album „Sünnipäev“ on veerenud albumite paremusjärjestuses kohale 25. Kuulake seda ikka veel ja veel. Iga päev vähemalt korra, et Orelipoiss saaks Kendrick Lamarile oma eesti mullaseid taldu näidata!

Ka vanameister Moby on meie kuulajate tähelepanu äratanud. Tema uus stuudioalbum on sammunud tabelisse kohale 35.

Singlite tabelis seisab tipp niisamuti vankumatuna. Drake juhib endiselt ja lisab nädalaid tabelivalitsemise rekordile, Post Malone’i uus hitt „Psycho“ tema selja taga endiselt teine. Ja ülejäänud esikümme vahetab põhimõtteliselt lihtsalt omavahel kohti.

Ning ka siin tabelis on kõrgeim uustulnukas räppmuusika ja just teismeliste räpp. Emoträpi suure tähe XXXTentancioni värske lugu „SAD!“ on põrutanud positsioonile 18. Ning „La Forza“ on andnud Nechayevale hiti ka singlite üldtabelis. Ta on kurva räppari taga järgmine uus tulija.