Seda tabelit polegi meie ajaarvestuse ajal ükski Eesti lugu suutnud juhtida. Nii et tippmark! Saavutus omaette!

„Mina ka“ numbrid näitavad meeletut edu: lugu on kogunud näiteks Spotifys juba üle 95 000 kuulamise. Samal ajal kui Eesti lugude tabelis sel nädalal teisel kohal müttav 5MIINUSe „Trenažöör“ on praeguseks jõudnud 88 989 kuulamiskorrani (nende ridade kirjutamise hetkel), olgugi et ta on olnud digitabelite kokkupanemisel jälgitavates kanalites kuulamiseks üleval olnud juba kaks kuud. Tuletan meelde, et Nublu lugu on kahe nädalaga rohkem kuulamisi korjanud.

Väga ei imesta, kui Nublu „Mina ka“ on esikohal veel ka augustikuu lõpus. Et temast saab aasta 2018 SEE suvelugu.

Ja väga imestan, kui seda lugu augusti lõpus esikümnes pole. Ei kujuta ette, mis selleks peaks juhtuma.

Eesti lugude tabelis on veel üks põnev uustulnuk. Kohal seitse on duo Öed ja neile produtsent Bert Prikenfeldi poolt küpsetatud „Rulli Rulli Rulli“. Lustilugu on tegelikult juba mõnda aega eri digikanalites nupulevajutamiskaugusel olnud, kuid tõsise hoo on sisse saanud alles nüüd.

Ja mida Eesti lugude tabelist veel märkab ... õigemini ei märka, sest järgnevalt kirjeldatav situatsioon leiab aset esineljakümnest väljaspool. Et praegu avaldavate edetabelite arvestusaja sisse jäävad suured pühad – see on siis jaanipäev! –, on taas näha, kuidas kuulajad armastavad ehteestlaslike pühade ajal kodumaiseid igihaljaid kuulata. Uute tulijatena on esimese saja sees terve rida vanu tuntud lugusid. Kõige rohkem vajutati pühade ajal Trafficu „Für Eliset“, mis venitas end isegi kohale 40. Aga altpoolt leiab veel selliseid klassikuid nagu Indrek Ventmann ja „Hispaania tüdruk“, Getter Jaani ja Koit Toome ja nende „Rannamaja“, Lenna ja tema „Mina jään” ja „Rapunzel“, Traffic ja „Kesköödisko“ ja nii edasi. Olid meeleolukad jaanid!

Peale selle, et Eesti artist on endale esikoha välja võidelnud, on singlite tabelis olukord tasane. Suuremaid kukkumisi ja tõusmisi pole ning tipp-40sse on pugenud ainult üks uus tulija – OneRepublicu „Start Again“.

Singlitabelis jätkub XXXTentacioni lein. Kaheksa mõrvatud räppari lugu on tabelis. Ja niisamuti on tema kaks plaati „?“ ja „17“ esimesel ja teisel kohal albumimüügitabelis. Kolmas, „Revenge“, veel ka positsioonil 22.

Haruldane on albumitabelis ent see, et enamik uusi tabelisse pääsenuid polegi räppalbumid. Räppalbumeid, ausalt öeldes, polegi! On rokki ja poprokki, Panic! At The Disco uus plaat „Pray for the Wicked“ kohal 11 ja Maroon 5 värske teos „Red Pill Blues“ kohal 27.

Ja tagasi tabelisse on end vinnanud Smilersi „XX, Vol.1 (20 aastat meteoriitide sajus)“. Mis viitab jälle pühadekuulamisele? Ilmselt, sest allpool esimest 40 plaati on hea tõusu üles teinud sellised teosed nagu Ines „15 magamata ööd“, Kõrsikud „Sinu südames“, Trad.Attack! „Kullakarva“ jne.

Päriselt uus Eesti plaat, Vaiko Epliku „Uus karjäär uues linnas“ on jõudnud aga kohale 72.