Võimas stabiilsus. Või kurb stagnatsioon?

Igatahes annab see märku, kui keeruline on tegelikult uutel lugudel ja uutel artistidel jutule pääseda.
Pisut rohkem väriseb maapind välismaise muusika jalge all.

Singlite tabelis on esiviisik küll täpselt sama (selle vahega, et Dynoro "In My Mind" on roninud viiendalt kohalt kolmandaks ja nihutanud Nublu "2 Quick Starti" ja Nublu remixi Öede "Rulli Rulli Rullist" koha allapoole. Jah, Nublu "öölaps!" ja "Mina ka" juhivad endiselt ka singlite tabelit.

Aga kuuendaks on rebinud eelmise nädala kõrgeim uustulnuk - Calvin Harrise "Promises" koos Sam Smithi ja Jessie Reyeziga (eelmine nädal 19.) ja kokku on tipp-40 singlite rivistuses neli uut tulijat. Neist pikima kõrre on tõmmanud Marshmello ja Bastille' uus ühine singel "Happier".

Albumi tabelit juhib teist nädalat Ariana Grande. Teiselt kohalt leiame aga uue tulija - Lõuna-Korea poiste-seitsmiku BTS albumi "Love Yourself: Answer". Plaat on kolmas osa bändi "Love Yourself"-plaatide triloogiast ja nende jaoks tänavu teine, mis on Eesti digitaalse muusika mõõduvõtus tabelisse jõudnud. Kevadel ilmunud "Love Yourself: Tear" oli veel eelmisel nädalal esimese neljakümne hulgas (kohal 30).

Eesti plaatidest on endiselt kõige kuulatuim Reketi tänavune "Rahu". Ühtlasi on räppar teel aasta edukaimaks Eesti albumi artistiks, sest ka tema varasemad albumid "Tuule tee" ja "Super ei" püsivad vankumalt tipp-40s.