Tilgub-tilgub.

Jaa: vaikselt tilgub uut muusikat Eesti lugude edetabelisse. Sel nädalal on positsioonil kuus uueks tulijaks Universal Music Balticu pop-lootus Maian värske lauluga „Sinise leegiga“.

Neiu esimese eestikeelse loo tungimine tabelisse loob nüüd olukorra, kus esimese 40 Eesti loo hulgas on lausa neli lugu, mis on selles tabelis olnud ainult kuu või vähem. Milline vaheldus!

Seitse lugu Eesti tipp-40st on tabelis figureerinud sellest ajast, kui me tabelite avaldamist aasta alguses alustasime. Need aasta 2018 igihaljad lood on: Aropi „Kiki Miki“ (tõusnud sel nädalal muide tagasi esikümnesse kaheksandaks), 5MIINUST „Erootikapood“, „Karussell“ ja „Kuum“, NOËPi „Jennifer Lawrence“, „Rooftop“ ja „Move“ ning Karl-Erik Taukari „Lähedal“.

Eesti palade listi tipus jätkab 11. nädalat nublu lugu „öölaps!“. Eelmise nädala kõrgeim uustulnuk Lenna ja nublu ühine „Keeruta“ on langenud vaksakese allapoole kolmandaks ja va nublu „Mina ka“ roinas tagasi teiseks.

Ning kokkuvõtteks: esimesed viis kohta on põhimõtteliselt endiselt nublu käes.

Singlite tabelis kuuluvad nublule vaid kaks esimest kohta – „öölaps!“ endiselt esimene, „Mina ka“ neljandalt kohalt tagasi teiseks.

Nimetatud tabelis on uusi tulijaid kokku viis. Kõige kõrgemal – kohal 6 – neist monsterstaar Post Malone oma värske Swae Leega esitatud looga „Sunflower“, peagi linastuva „Ämblikmehe“ soundtrack-plaadilt.

Põnev on ka Billie Eilishi taastulemine tabelisse. Eelmisel aastal popimaailma nina pistnud Eilish on tuisanud kohale 12 oodatavat debüütkauamängivat sissejuhatava singliga „when the party’s over“. Lugu on nii emo, nii lo-fi, et võib äkki pidada koduseks SoundCloudi popiks.

Albumite nimestikus on käesoleval nädalal uusi nägusid ja muusikat kõige rohkem. Kokku üheksa uut plaati!
Neist kõige kõrgemal kohal muusikat Lõuna-Koreast. Räppar RMi sooloplaadike „mono.“ on vuhisenud teiseks Lady Gaga „A Star Is Borni“ soundtrack’i taha. RM on ka viimasel aastal globaalset edu nautiva poistebändi BTS liider ja esimene räppar.

Ülejäänud tabelisse purjetanute seast leiame poppi (Khalid ja album „Suncity“ kohal 5; Dua Lipa „Dua Lipa“ kohal 39), vene räppi (Markuli „Great Depression“, kohal 24), siis – nagu ikka – kõik põhilised träpialbumid (Future & Juice WRLDi „WRLD on Drugs“, 17; Lil Yachty „Nuthin’ 2 Pruve“, 30; 15aastase Lil Mosey „Northsbest“ 33) ja ohhoo! – pisut ka midagi ebatavalist!

Metal-bänd Disturbed on raiunud end 11. kohale seitsmenda kauamängivaga „Evolution“.

Ja positsioonilt 35 leiab uue tulijana Erki Pärnoja taiese „Saja lugu“, mis kujutab endast peoaasta #EW100 muusikat – ehk kevadel Jazzkaare avamisel ettekandele tulnud kontsertlavastus „Saja lugu“ on nüüd pikemaks kuulamiseks välja antud.