13. detsembrist kuni 27. märtsini 2020 lendab Finnair korra nädalas Helsingist Punta Canasse Dominikaani Vabariigis. Marsruuti opereeritakse uue Airbus 350 lennukiga. Kaks päeva hiljem, 15. detsembril, algavad ka kaks korda nädalas toimuvad otselennud Sapporosse Jaapanis. Hea suusasihtkohana tuntud Sapporo on Soome lennufirmale tõusva päikese maal juba viiendaks sihtkohaks, kuid ka see liin on hooajaline ja sulgub tuleva aasta märtsis.

Tibet Airlines avab liini Helsingist Jinani

Vähetuntud Hiina lennufirma Tibet Airlines alustab 8. aprillil otselendudega Helsingi ja Jinani vahel. Tibet Airlinesi peakontor asub Tiibeti autonoomses regioonis Lhasas ning ebatavalised marsruudid tunduvad olevat firma strateegiaks: lennufirma teine sihtkoht Euroopas on Sotši Krimmi poolsaarel. Uut marsruuti opereeritakse Airbus 330-200 lennukiga.

Jinan on Shadongi provintsi pealinn, kus elab elanikke rohkem kui Eestis ja Soomes kokku – 8,7 miljonit.

Cathay Pacificu uus hinnaputerdus

Eelmisel nädalal kirjutasime, et Cathay Pacific müüs esimese klassi pileteid Vietnamist USAsse ja Kanadasse vähem kui 700 euroga. Läinud pühapäeval sai kahjumis Hongkongi lennufirma hakkama uue fopaaga ja paiskas müüki esimese klassi piletid Hongkongi-Lissaboni marsruudile (ümberistumisega Londonis) 1512 dollariga, sellal kui standardhind olnuks vähemalt kümme korda kõrgem. Hongkongi firma lubas harvaesineva džentelmenlikkusega aktsepteerida ka neid eksitushinnaga pileteid.

Reisidiilid

WIZZ AIR: ühe suuna lennud Turust Skopjesse Makedoonias alates 24.99 € juulist oktoobrini. wizzair.com

TUI: edasi-tagasi lend Trondheimist Krabile Tais alates 204 € 22. jaanuaril naasmisega 6. veebruaril. solfaktor.se