„Targem ja inimeste puhul ka rikkam on see, kes peaks andma rohkem tublisid järglasi, peaks rohkem lapsi saama ja selle nimel võitlus toimubki – antaksegi pasunasse üksteisele,“ võtab end siseelundite arsti, riigikogulase, koduõendusteenuse osutaja, Tallinna Televisiooni saatejuhi, Tallinna vee-ettevõtjate järelevalve sihtasutuse nõukogu liikme, ajakirjaniku ja muugagi elatav endine geriaater Viktor Vassiljev 2016. aastal Postimehele antud intervjuus kokku inimkonna edasiarenguks vaja oleva.

Kes kunagi mõnd tema saadet näinud, teab, et tark on ta kindlasti. Alati leidub mõni teravmeelne soovitus neile, kes tervisemuredega tema saatesse helistavad. Ka järglastega on mehel lood hästi – kahe abikaasa peale kokku on tal kolm last ning lapselapski.

Võrreldes ülejäänuga ei ole Vassiljevi sissetuleku tagamaade uurimine kuigi lõbus. Eeldatava Dolce & Gabbana parfüümiaroomi asemel levib õhus hoopis üks teine ja hapukam lehk – see, mis kipub tekkima, kui isiklikud, riiklikud ja munitsipaalsed rahakotid üheskoos omi asju ajavad.