See biidimeistrite Onyxi ja Noyade produtseeritud pala on nädala kõrgeim uus tulija tipp-40s – lennanud joonelt 6. positsioonile.

Ja loo „Aegluubis“ kõrval, kohe 7. kohal, on teine uustulnuk – võimas kooslus 5MIINUST ja nublu uue looga „Aluspükse“.

Kusjuures mõlema esikümnesse põrutanud pala kohta võib öelda, et tegemist on potentsiaalsete tabeliliidritega. Esimese nädalaga number üheks siiski ei kihutatud, ehk edaspidi.

Nimetatud lugudest eespool on needsamad inimesed – 5MIINUST, reket, nublu, ka Pluuto, ning neist nublu uus hitt „Rotterdam“ jätkab teist nädalat Eesti lugude paremusjärestuse esimesena.

Veel on 5MIINUSE kevadine lugu „Tasuta“ tõusnud 16. kohale.

Albumite tabelis on tunda jaanitule lõhna. Eestlaste suured pühad tähendavad seda, et masinatest kääksutatakse vanu suuri lemmikuid ja nii on tabelis hoogsalt üles tõusnud Karl-Erik Taukari kaks plaati („Kaks“ 8. kohalt 12ndaks.; ja „Vääramatu jõud“ 13. kohalt 11ndaks) ning taastulijatena on nimestikus tagasi kauamängivad puntidelt Smilers („XX, Vol. 1 (20 aastat meteoriitide sajus)“ 14. kohal), 5MIINUST („Korralik saavutus – aasta plaat“ 19. kohal; „Rämmar“ 21. kohal) ning produtsent Sven Lõhmuse produktsioonimaja saaduste kogumik „Moonwalk Street (Deluxe Version)“ (22. kohal).

Albumi tipp-40 kõige tugevam uus tulija on aga sensatsioon Lil Nas X. Kantriträpphitiga „Old Road Town“ aprillikuust saadik Ameerika singlitabeli esikohta hoidev Lil Nas X on teosega „7 EP“ tõusnud teiseks. Billie Eilish on endiselt esikohal.

Veel on kauamängivate nimistusse jõudnud superprodutsent Mark Ronsoni projektalbum „Late Night Feelings“, millel Ronsoni lood koostöös naisartistidega popitipust (Camila Cabello, Miley Cyrus) indistaarideni (Angel Olsen). Plaat on 17. kohal.

Singlite üldtabelis jätkab liidrina meie oma mees nublu looga „Rotterdam“, hoides sellega ära Shawn Mendezi ja Camila Cabello jõudmise esikohale. Nende ühine singel on uue tulijana paigutusel 2.

Neist järgmine uus tulija on 11. kohal – Lil Nas Xi „Panini“. Lil Nas Xi EP-lt on tabelisse vihtunud teinegi lugu, koos Cardi Bga esitatud „Rodeo“(29.)

Ülejäänud „uued näod“ singlite listis on Drake’i ja Rick Rossi lugu „Money in the Grave“ (23.), Marshmello ja Kane Brown ühine „One Thing Right“ (32.) ning Ali Gate’i „It’s You“ (36.)

*Eesti tipp-40 edetabelid pannakse kokku nädala jooksul toimunud kuulamistest platvormidel Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play ning ostudest iTunesis.