Tervislike eluviiside ling suitsetajate kõri ümber tõmbub üha koomale: ka Pärnu rannas on suitsetamine keelatud.

E-kaubandus kiratseb


Riigikogu liige Enn Eesmaa (Keskerakond) tundis huvi, miks on e-kaubanduse osa Eesti majanduses tunduvalt alla Euroopa Liidu keskmise, kõigest üks protsent SKTst.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium selgitas, et Eesti kuulub jaekaupluste tiheduse poolest Euroopas esimeste hulka. Enamikus meie e-poodides kulub kauba kättesaamiseks mitu päeva. Mujal maailmas on ostjaid rohkem ja e-kaup tuuakse tihti kohale samal päeval.

Jalgpalliliit edutas rahvuskoondise juhiks sarikaotaja


3. juulil nimetati Karel Voolaid Eesti jalgpallikoondise peatreeneri kohusetäitjaks. Oma eelmises ametis U21 koondise peatreenerina võitis Voolaid kahe aasta jooksul ühe mängu. Võit tuli 15. katsel, tänavu kevadel Kasahstani meeskonna vastu. Järgnes veel viik Makedooniaga ja Aivar Pohlak oligi veendunud, et just Voolaidi kogemus ja pädevus on need, mida Eesti meeste jalkakoondis vajab. Enne U21 koondise peatreeneriks saamist sai Voolaid kätt proovida ka U19, U17 ja U15 koondistega. Seal võitis ta viimati 2013. aastal, kui U19 koondis alistas Leedu eakaaslased. Seega püsisid Voolaidi juhendatud noortekoondised vahepeal võiduta ligi kuus aastat. Kokku jäi Voolaidi saldoks rahvusvahelistes mängudes erinevate noortekoondiste eesotsas 41 mängu, 3 võitu, 29 kaotust ja 9 viiki.

Läti kohviralli alaku!


Lätis puhkavad Ekspressi toimetuse liikmed imestavad, et jutud odavast Läti õllest on tugevalt liialdatud – väljaspool piiripoode on alkoholi hind Eestiga võrreldav. Küll aga jahmatab kuurortide rannakohvikute kohv, mis sordile vaatamata maksab vaid üks euro, ehkki Lätis on kehtestatud ka kohviaktsiis. Topsijäätise saab kätte vähem kui 50 sendiga. Niisiis, kohvi- ja jäätisesõbrad, ninad Läti poole!

Ettevaatust, viin!


Kaupmeeste liit nõuab sotsiaalministeeriumilt, et väikepoode ei vabastataks müügisaalis alkoholi nähtavuse piiramisest. Erand tekitaks ebavõrdse konkurentsi, sest külapoes näeks ostja viinapudelit endiselt, Tallinna supermarketis aga mitte. Kaupmeeste liitu kuuluvad Maxima, Selver, Prisma, Rimi jt.