Isetehtud vorstist paremat pole

Vorstisõber Markus Toompere (Tartu Kunstnike Liidu juhatuse esimees): „Kaks töökohta mõjusid laastavalt ning tuli elustiili muuta, et mitte 40-aastaselt infarkti surra. Võtsin selle aja, et teha paar korda nädalas süüa. Avastasin, et isegi kui ma olen nõus raha kulutama ja tahaksin välja sööma minna, siis normaalseid söögikohti Tartus sisuliselt pole.”

Markus teeb ka ise vorsti ja eelistab just toorvorste. „Tegin eelmisel aastal enne jõule läbi verivorstikoolituse. Ennast õppematerjalidega kurssi viies selgus, et peaaegu kõikides kultuurides – alustades Lõuna-Ameerikast, lõpetades Kagu-Aasiaga – on verivorstikultuur täitsa olemas. Eestlastel on tihti veider arusaam, et anname välismaalasele verivorsti ja vaatame, kuidas ta nägusid teeb. Tegelikult on verivorst üks levinumaid vorstitüüpe üldse.”

Miks on just keeduvorst eestlaste seas kõige populaarsem?