Ent isegi kui inimene on auto ostmisel lasknud rumalusel või edevusel võitu saada ratsionaalsete kaalutluste üle (tänavapildi põhjal on seda juhtunud paljudega), pole kõik kadunud.

Tahmafilter võib linnasõiduga küll umbe minna, aga auto kasutamisjuhendis on kindlasti ka kirjeldatud, mida sel juhul teha. Lihtsalt öeldes tuleb aeg-ajalt sõita pikka maad suure kiirusega, et filtri puhtakspõletamise protsess jõuaks lõpule. Kui seejärel jälle pidevalt linnas törtsutada, kordub kõik varsti uuesti. Samas on käsiraamatus ka kirjas, kuidas auto õigesti kasutada. Oled seda juba lugenud? Ei ole? No siis pole ka põhjust kedagi teist süüdistada!

Diisli tahmafiltri eemaldamist pakuvad paljud autotöökojad ja see pole ka teab mis kallis teenus võrreldes filtri remondi või asendamisega, kuid niisugune lahendus on umbes sama hea kui peavalu giljotiiniga kõrvaldada. Uuel autol tähendab see garantii nullimist ning filtrita autol pole lootustki ülevaatuselt läbi saada.

Halb uudis on see, et keskkonnanõuete pideva karmistumise tõttu hakatakse üha enam ka bensiinimootoriga autosid kübemefiltritega varustama.

Kolm korda võite pakkuda, kes nendega kaasnevad samasugused probleemid.

Mis Hundi autoga juhtus?

Kroonika vahendas eile põhjalikult raadiosaatejuhi ja sotsiaalmeediastaari Brigitte Susanne Hundi juhtumit Mercedese esinduses Silberautos. Hunt viis auto hooldusesse ning üllatus järgmise päeval sellele järele minnes 1000-eurose arve üle.

Tema sõidukile tehti tavapärane hooldus, lisaks vahetati pidurikettad ja -klotsid (armatuurlaual süttinud piduriklotside tuli oligi põhjus, miks Hunt hooldusesse pöördus). Silberauto sõnul vaadatakse hoolduse käigus üle ka sõiduki üldine seisukord ja arvele lisati märge leitud vigade kohta. Autole järele minnes Hunt allkirjastas dokumendi.

Töökojast väljudes põles Hundi auto armatuurlaual aga uus hoiatustuli, selle parandamiseks pidanuks ta veel lisaraha maksma. Hunt süüdistab Silberautot selles, et firma kasutab inimesei ära, kirjutab Kroonika.

Selgus, et uus hoiatustuli süttis, kuna hoolduse käigus tehtud tarkvarauuendus tuvastas, et Hundi autolt on eemaldatud tahmafilter. See on auto omavoliline manipuleerimine.