Pealinna valitsus soovib sellega kaitsta elanike tervist ja und. Iseenesest täiesti mõistlik soov.

Kui ettepanek teoks saab, toob see kindlasti muudatusi öökultuuris. Ennekõike klubikultuuris.

Pidu algaks juba kell 19 ja pärast jõuaks veel viimase trolliga koju.

Võib oodata, et sünnib üht-teist head. Tallinna klubides kohtab erakordset, kõiki üritustekorraldajaid ja klubipidajaid nõutuks tegevat kommet – publiku peamine mass saabub peole väga hilja, kella kaheks öösel. Kõige varem üheks. Publiku käitumisviisist sunnitult alustavad umbes sel ajal ka peaesinejad. Ja umbes kell kolm hakkab klubi tühjaks voolama – varasemad tulijad alustavad lahkumist. Nii jääbki n-ö tippaega peo jaoks umbes tunnike. Kuigi reeglina on klubid lahti kella nelja-viieni.

Kui ööklubi end öösel kell kolm juba sulgeks, sest alkoholi müümata pole asutust suurt mõtet lahti hoida, võib see liigutus viia pidude alguse varasemaks. See oleks suur muudatus Tallinna öös. Ilmselt meelepärane promootoritele ja klubipidajatele.

Ja vanemad klubihundid ja üldse vanemad inimesed võivad rõõmustada, kui juba südaöösel klubid kinni pandaks. Pidu algaks kell 19 ja pärast jõuaks veel viimase trolliga koju. Nagu 90ndate alguses.

Teistpidi jälle, Tallinna ööelus püütakse üsna palju luua oma väikest Berliini. Klubikultuuri praegust pealinna, kus peod nädalavahetuse jooksul vaevu katkevad. Nii on Tallinnas mitmeid tantsumuusikaga meelelahutuspaiku, mis ootavad külalisi umbes kella neljast-viiest hommikul, et siis üle linna teistest klubidest lahkuma sunnitud inimesi vastu võtta ja nendega keskpäevani techno saatel õõtsuda. Eriti pikkade ja väga hiliste-varaste tundidega hiilgab Tallinnas klubi Hall, kus on mitmel puhul toimunud üle 24 tunni kestvaid pidusid. Viimane maraton (või triatlon?) tantsupidu kestis seal peaaegu kolm päeva – reede õhtul kella kaheksast pühapäeva keskpäevani. Selliste pöörasustega oleks siis Tallinnas lõpp. Nojah. Natuke jama on muidugi see, et Tallinnale on just hakanud rahvusvahelises plaanis sedasorti maine tekkima, et siia ööklubi­turiste imbub ja neid kuulsaid Tallinna pikki pidusid otsib.
Jääb muidugi ka võimalus, et need underground-tantsumuusikat mängivad klubid lähevad seejärel täiesti underground’i.