2019. aasta sügisel varjati kiivalt, millise advokaadibürooga Helme USAs läbirääkimisi pidas. Nüüd on teada, et Helme palkas (küll valitsuse volitusel) endise FBI juhi Louis Freeh, täpsemalt sõlmis lepingu tema ettevõttega Freeh Sporkin & Sullivan LLP. Eesti Päevaleht kirjutas sel nädalal, et Freeh' ettevõte on aga kaitsnud rahapesus süüdistatud firmat, kelle raha liikus just läbi Danske. Kas siin on huvidekonflikt ja Helme advokaadivalik oli praak? Sel nädalal on selle üle põhjalikult arutletud, Martin Helme peab nüüd kõigest palkamisega seonduvast ka riigikogu rahanduskomisjonile augusti teises pooles aru andma. 

Taasavaldame mullu sügisel (23.10.2019) kirjutatud loo, et meenutada, kuidas USA advokaatide appi palkamise idee Eesti valitsuses ringles. 

---

Jaanuaris 2019 külastab Eestit advokaat Juan P Morillo USAst. Argitöös tegeleb ta ülisuurte, Fortune 500 nimekirja kuuluvate firmade huvide kaitsmisega.

Tallinna toob härra Morillo tema kena eestlannast abikaasa.

Eestis on lahvatanud hiigelskandaal: Danske Banki siinset filiaali läbis 200 miljardit eurot kahtlase päritoluga raha. Keegi pole tõestanud, et tegemist oli kuritegeliku rahapesuga. Aga rahapesu tõkestamise reegleid rikkus too filiaal kindlasti.

Advokaadi silmis lööb põlema professionaalsest huvist tingitud tuluke. Ta leiab, et Eesti valitsusasutused võiksid vajada asjatundlikku rahvusvahelist abi. Ta on valmis kedagi nõustama – kas või tänuna Eestist sirgunud hea abikaasa eest.