Kuna tegemist on varem karistamata isikuga, siis selline lahendus on piisav, et isik edaspidi ei paneks toime kuritegusid.

Te olete jätkuvalt veendunud, et kuritegu toimus?


Jah, seda küll.

Mis võis olla Mary Krossi motiiv, et ta valetas sellise rünnaku kohta, seostades seda poliitilise olukorraga?


Tema motiive me lõplikult ei tea, sest selle kohta ta ei ole selgitusi andnud. Ju tal olid mingisugused isiklikud põhjused.

Kas te ise ka kohtusite selle uurimise käigus Mary Krossiga?


Ei, mina ei ole temaga kohtunud.

See lõpetati paragrahviga 202, mis räägib sellest, et avalik huvi puudub. Samas on selle kuriteo suhtes olnud ühiskonnas väga suur avalik huvi. Kuidas see läheb õiglustunnetusega kokku?


See avalik huvi on pigem olnud Mary Krossi isiku suhtes, ma arvan.

Mitte selle kuriteo suhtes?


Jah.

Te ütlete, et avalik huvi on olnud pigem Mary Krossi isiku suhtes, aga mitte kuriteo suhtes, mille ta sooritas? Saan ma õigesti aru?


Jah, ma arvan nii.

Mary Krossi kaitsja, advokaat Oliver Nääsi kommentaar

"Kaitsjana loomulikult ma nõustusin prokuratuuri ettepanekuga see menetlus lõpetada avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Sest täiemahulist kohtupidamist me ei pidanud selles asjas vajalikuks.

Kõik muu, mis selle asja kohta on öelda. Mary Kross on enda kommentaari kunagi selle asja kohta andnud, alates esimesest ülekuulamisest, mis tal kannatanuna uurija juures oli, on ta öelnud, et ta ei soovi sellele asjale mitte mingisugust avalikku tähelepanu.

Ta on ise sellest juhindunud ja juhindun ka mina tema kaitsjana. Nii et rohkem mul midagi lisada ei ole."