Selgusid kõige instagrammi­tavamad veekogud maailmas


Veebileht showerstoyou.co.uk selgitas veekogud, mille ääres tehtud kõige enam kauneid Instagrami-pilte. Suurbritannia loodeosa Lake District enam kui 3 miljoni hashtag’iga võitis esikoha, Lake Tahoe ja Lake Michigan USAs tulid veidi enam kui 2 miljoni hashtag’iga teiseks-kolmandaks. Surnumere ääres oli tehtud 1,1 miljonit kaunist fotot, Baikali ääres vaid 172 137. Hashtag’i #peipsi on kasutatud veidi üle 5000 korra.

Finnair sulges Nanjingi ja Beijing Daxingi liinid


Seoses nCoV viiruse puhangu ja Hiinast saabuva grupiturismi lõppemisega sulgeb Finnair esialgu 29. märtsini liinid Nanjingi (8. veebruaril) ja Beijing Daxingisse (5. veebruaril). Beijing Capitali, Shanghaisse, Hongkongi ja Guangzhousse jätkatakse opereerimist.

Baleaarid ei jaksa enam turistidega kaasa pummeldada

MALLORCA: Populaarne turismisihtkoht on hädas pummeldavate noortega.


Baleaari saarte kohalikul valitsusel on endal nina viltu joonud ja hotellides sassis peaga rõdult rõdule kargavatest noortest suure K-tähega kopp ees. Kehtestatud on rängad trahvid tänaval joomise, alkoholi väljaspool 9.30–20.00 ajavahemikku poest müümise ja eluohtliku rõdudel turnimise eest, mida saksa ja briti noored õnnetuste kiuste teha armastavad. Trahvid võivad ulatuda 60 000 euroni. Keelati ka „kaks-ühe-hinnaga“ sooduspakkumised baarides.

Aerofloti üle-Atlandi lennul suri kaks kassi


Kassidel on üheksa elu, kuid Aerofloti lennu üle elamiseks ei pruugi piisata sellestki. Kaks kiisut, kes hiljuti Aerofloti lennu SU 10ga New Yorgist Moskva kaudu Sofiasse pidid lendama, said õnnetult hukka. Üks kass oli ilmselt laadimisel viga saanud või millegi alla jäänud, sest saabus surnult katkises konteineris, teine maandus verejooksudega ja heitis hinge veterinaari laual. Reisija Maxim Chumachenko oli Aerofloti kätesse usaldanud ka kolmanda kassi, kes jõudis kohale elusalt, kuid külmakahjustustega.

Adria Airways ja Condor said uued omanikud


Paljukannatanud Adria Airways, mida tahtis üle võtta grupp Vene päritolu investeerijaid, kes viimasel minutil siiski alt ära hüppasid, sai uue omaniku. Montenegro suurmaaomanik ja banaanikaupmees Izet Rastoder ladus pankrotti kukkunud lennufirma eest lauale 45 000 eurot, lubades firmast jäänud varemed uuesti kokku kleepida, uue opereerimisloa hankida ning vahepeal teistele ettevõtetele välja laenatud ja nüüdseks ka tagasi saadud lennumasinad (odavlennufirmana) tagasi taevasse tuua.

Thomas Cooki kokkukukkumisel alles jäänud Saksa lennuliin Condor, mis tegutses vahepeal Saksamaa valitsuselt saadud 380 miljoni euro suuruse laenu toel, läheb aga LOT Polish Air­linesile.

Soome parim hostel asub laeval

PARIM HOSTEL: Aurulaev Bore Turus.


Turu Aurajõel seisev laevhostel S/S Bore on valitud Soome parimaks hosteliks 2020. 1960 aastal valminud isikupärases aurulaevas on hostelit peetud 2011. aastast.

Norwegiani reeglimuutus: tasuta lennupagas vaid istme alla


Odavlennuliin Norwegian ei luba kõige odavama lennupileti lunastanud reisijatel lennuki pardale enam rohkem pagasit tuua kui vaid tillukese istme alla mahtuva pambu. Reegel ei kehti neile reisijatele, kes ostsid pileti enne 23. jaanuari. Tasuta pagas ei tohi olla suurem kui 30 x 20 x 38 sentimeetrit (2 cm lühem kui isegi Wizz Airil) ega kaaluda üle 10 kilo. Piirang kehtib nii Norwegiani Euroopa-sisestel kui ka mandritevahelistel lendudel, kusjuures Dubai lendudel tohib pagas olla kõige rohkem 8 kilo raske.

Väikse kohvri või seljakoti lennukisalongi võtmiseks peab ostma LowFare+ pileti.

Reisidiilid

RYANAIR: edasi-tagasi lennud Riiast Prahasse alates 26 € teatud päevadel veebruaris ja märtsis. opodo.de

KLM: edasi-tagasi lennud Helsingist Kilimanjarole koostöös Kenya Airwaysiga alates 396 € märtsist juunini ja Pekingisse alates 295 € veebruarist maini. skyscanner.fi