Jetmari tegevjuht Janno Semenov selgitab, et nad on orienteeritud pigem suuremate tööstus- ja kaubandusobjetide või spaade elektrisüsteemide ehitamisele, aga ei ütle kunagi ära ka kortermajade või eramute projekteerimisest ning ehitamisest. Enamasti on Jetmari klientideks siiski pigem ehitusfirmad kui eratellijad.

Mida me teeme?

Elektritöid algusest lõpuni.

Koostame lähteülesande ja kehtivate standardite põhjal tööprojekti.

Teeme ise kõik projektis olevad tööd.

Aitame koostada elektripaigaldise remondikava, et klient saaks jaotada investeeringuid pikemale ajaperioodile.

Korraldame kõik vajalikud mõõdistamised ja kasutuselevõtu kontrollid.

Täpsustame teie eest ja teie valitud seadmete kõik vajalikud parameetrid ning tehnilised andmed seadmete tootjatega, et teie valik oleks õigustatud.

Anname töödele ja paigaldatud materjalidele kaheaastase täisgarantii.

Koostame piksekaitsepaigaldistele tööprojekte, paigaldame ja hooldame piksekaitsepaigaldisi.

Arvestame alati teie tagasisidega, et muuta koostöö veelgi paremaks

Hoolimata sellest, et lepingu sõlmivad kaks ettevõtet ja töömahud on tihti suured, saab iga tellija sügavalt personaalse lähenemise, sest nii nagu kõik inimesed on erinevad, on seda ka nende vajadused.

Jetmari tõstuk vastvalmivas Decora uues kaupluses.

Janno Semenov selgitab, et kõik vajadused ja soovid tuleb üksikasjalikult selgeks teha juba projekteerimise käigus: ”Paljudel juhtudel aitavad meie pikaaegsed kogemused ja nii saavad ka kliendid uusi teadmisi selle kohta, mida ja kuidas on üldse võimalik teha.”

Millised on levinumad vead, mida elektrisüsteemi planeerimisel ja töödel tehakse? Jetmari juht selgitab: ”Kui mõelda, et elektritöö planeerimine on elektripaigaldise projekteerimine, siis sellesse kergekäeline suhtumine on üks levinumaid vigu. Sellest saab kõik alguse, tarbijate kogused ja võimsused aga dikteerivad kilbid, kaabliteed ja kaablimahud. Need omakorda dikteerivad tööde ajalise mahu ja nii edasi. Kui mingi objekti avamine on kindlaks päevaks välja kuulutatud ja viimastel päevadel käib veel kõva askeldamine, näitab see, et eelnevatel etappidel on nii ehitaja ehk peatöövõtja kui ka alltöövõtjad teinud väga palju vigu.”

Kui on pädev peatöövõtja, kes oskab objekti juhtida ja töid õiges järjekorras planeerida, siis on objekt kasumlik kõigile, kes selle valmimise nimel pingutavad.

Millised nõrgad kohad tulevad aga välja vananenud elektrisüsteeme remontides? Janno Semenov tunnistab, et mitte kunagi ei näe täpselt seinte ja lagede sisse. Mis seal täpselt on ja mis seisus on varjatud elektripaigaldis, seda saab ainult varasemale kogemusele tuginedes ette mõelda, aga kindlasti on lõpliku eelarve koostamine oluliselt keerulisem kui uue projekti puhul.

Janno Semenov rõhutab veel korra, et kõik saab alguse projektist. See on planeerimise, mõtlemise, paberil läbimängimise ja kui vaja, ka muutmise aeg.

Jetmar on mitu korda olnud ka Äripäeva Gaselli TOPis ja kõik saadud tunnustused ei mahugi kontoriletile.

Jetmar teeb uutes ja renoveeritavates hoonetes elektripaigaldise ehitust täies mahus, paigaldab hoonete toitekaableid, välivalgustust ja sidekanalisatsiooni ning paneb ka maandusi.

Janno Semenov nendib, et üks keerukamaid osi elektripaigaldise juures on kilbid. Kilbi õigesti valitud aparatuur tagab inimeste ja koduloomade kaitse ning välistab hoonete süttimise elektrist. Jetmar teeb koostööd kõigi Eesti suurimate kilbitootjatega ja kui vaja, siis koostab väiksemad jaotuskeskused ise. Nii tegija kui ka tellija tahavad ju ohutut ja kena elektrisüsteemi.

Ettevõte pakub ka elektipaigaldise käitlemist. Hoone omanik või kasutaja tahab tegelda oma põhitegevusega ega saagi kõike teada ja osata. Käidukorraldaja tagab ohutuse ja just niisugust muretust maja elektrisüsteemi suhtes pakub Jetmar.

Ühe eramu elektrikilp, kust juhitakse 12 akna kardinate liikumist.

Ettevõtte seni kõige mahukam töö on olnud Metsä Woodi vineeritehas Pärnus, kus tootmispinda peaaegu 3 hektarit. Raskem objekt oli Ugala teatrihoone elektripaigaldis, aga Janno Semenov loodab, et nende kõige keerulisem objekt on veel ees ja praeguseks ehitamata.

OÜ Jetmar

Kooli 8, Pärnu-Jaagupi alev,

Põhja-Pärnumaa vald, Pärnumaa, 87201

Tel 513 3475

E-post: janno@jetmar.ee

www.jetmar.ee

Jaga
Kommentaarid