Alates aprillist on varakail külastajail võimalik Jaapanit väisates majutuda kahes iidses Jaapani lossis. 14. sajandil ehitatud (ja aastal 2004 renoveeritud) Ōzu lossi rentimine maksab ajakirjanduse teateil üle miljoni jeeni ehk rohkem kui 85 000 eurot. Juulis on esimesed kliendid oodatud ka Hirado rannikulinnas asuvasse viiekorruselisse paleesse, mis töötab samuti airbnb meetodil ja mida saab broneerida veebilehe stayjapan.com kaudu.

Eurostar: otseliin London-Amsterdam on tulekul


Alates 30. aprillist avatakse Eurostari otseliin Londonist Amsterdami vahepeatusega Rotterdamis. Rongipilet on siiski kallim kui lennupilet nende linnade vahel, kuid ajasääst ja keskkonnasõbralikkus on ju samuti olulised.

Lõuna-Aafrika uhkus SAA kärbib tugevasti oma teeninduspiirkondi


Majanduslikes raskustes South African Airways (SAA) raiub oma graafikust maha ligi pool oma senistest sihtkohtadest. Sisemaistest liinidest jääb alles vaid marsruut Johannesburg-Kaplinn, pikematest otsadest kaovad lennud Lõuna-Aafrika ja Müncheni, Entebbe, Luanda, São Paulo, Hongkongi ja Guang­zhou vahel. Alles jäävad lennud Londonisse, New Yorki, Perthi ja Washington DCsse (vahemaandumisega Accras). Viimane aasta, kui SAA kasumit teenis oli 2011.

„Victoria“ seilab Helsingi ja Tallinna vahet


Kuna Silja Europa remont on veninud plaanitust pikemaks, asendab hiiglaslikku reisilaeva kuni 18. veebruarini Eesti ja Soome vahelises liikluses Tallinna ning Stockholmi vaheliselt marsruudilt mahavõetud Victoria. Reisijaile, kelle Rootsi reisimise plaanid ühe laeva kadumine segi lööb, lubab Tallink reisi kas tühistada, edasi lükata või sõita Stockholmi „alternatiivseid reisiteekondi kasutades“.

HongKongi Cathay palub personalil koju jääda


Lennufirma Cathay Pacific tahab, et 27 000 firma töötajat koroonaviiruse tõttu kolm nädalat palgata puhkust võtaksid. Sundpuhkus tuleb ära kasutada märtsi ja juuni vahel. Hongkongi ja ­Mandri-Hiina vahelised lennud hetkel valdavalt ei toimu.