Veebruaris pidi mul olema 14 esinemist. Üheksa neist jäi tõttu ära. Aga need olid igal pool maailmas: Ameerikas, Saksamaal, Bahreinis, Dubais. Maailmas näib valitsevat paanika. Aga ma ei olegi täpselt aru saanud, kas probleem on tõeline või meile ainult tundub, et on probleem.

Sa ise ei karda seda?

Ei. Ma reisisin eelmisel kuul palju ringi – olin Aasias, Singapuris ja Kuala Lumpuris. Eelmisel nädalal tulin Austraaliast ja võimatu oli mitte märgata, kui tühjad olid lennujaamad. Ma pole iialgi näinud nii tühja Singapuri lennujaama. Näis, nagu oleks see alles äsja lahti tehtud ja keegi ei tea sellest. Aga jah, hiinlased ei reisi praegu üldse. Austraalias on meedia hullumas, koroonaviirus on kaks või kolm nädalat olnud suur teema. Näib, et see ikkagi on probleem, eriti vanematele inimestele. Aga statistika ütleb, et eelmisel aastal suri Suurbritannias grippi 500 inimest. Nii palju kui mina tean, on koroonaviirusesse seni surnud üks inimene. Üks mu sõber ütles, et kui meedia pühendaks sama palju tähelepanu tavalisele gripile või näiteks sepsisele, millesse sa võid haiglas nakatuda, siis see annaks rabavaid tulemusi.

Eks paistab, mis edasi juhtub, aga Hiinas toimuv on igal juhul tõsine asi. Itaalias on haigus palju probleeme põhjustanud. Ärimaailm on igatahes otsustanud, et parem on mitte reisida.