Soome lennukompanii Finnair on teatanud, et kui ametivõimud ei tee täiendavaid piiranguid, loodetakse 1. aprillist lennata Helsingist lisaks mõningatele kodumaistele liinidele ka Amsterdami, Berliini, Brüsselisse, Frankfurti, Londonisse, Münchenisse, Pariisi, Stockholmi ja Zürichisse. Ainsa interkontinentaalse sihtkohana loodetakse säilitada õhusilda Tokyoga.

Alliansside ühine abipalve


Kolm konkureerivat allianssi – oneWorld, Skyteam ja Star Alliance – tegid hiljuti ka pretsedenditu ühis­avalduse, milles palusid valitsustelt abi ning soovisid, et tühistataks reeglid, mis sunnivad maandumisõiguste säilitamiseks hinnatud lennujaamades sooritama (peaaegu) reisijateta „tondilende“.

Chicago hotell loosib dollarimajutust


Läinud aasta 75 miljonit dollarit maksma läinud remondiga maha saanud Chicago Essexi hotell loosib 30. märtsi ja 3. aprilli vahel Instagramis viiele õnnelikule välja 1 dollar maksvaid ööbimisi – õnnelikud võitjad saavad ise valida, millal oma aastase kehtivusajaga vautšer ära kasutada.

Kanada katkestas kruiisid 1. juulini


Kõigest mõned aastad tagasi tõi kruiisi­tööstus Kanada rahakotti üle kolme miljardi dollari, kuid hirm COVID-19 pandeemia ees on sedagi riiki oma piire sulgema pannud. Kuni aasta teise pooleni ei ole enam kui 500 reisijaga laevad Kanada sadamatesse oodatud. Nädala algul teatas ise hetkel karantiinis viibiv peaminister Justin Trudeau, et riiki ei lubata kedagi, kes pole Kanada või, hetkel veel, ka USA kodanik. Teatud erandeid tehakse diplomaatidele ja lennufirmade meeskonnaliikmetele.

Norra külmutas lennujaamamaksud


Et koroona-kriisis vaevlevale lennundussektorile pisutki leevendus pakkuda otsustas Norra valitsus lennujaamamaksud kuni oktoobrini kinni külmutada. Muid lendamisega seotud makse ja lisatasusid ei küsita esialgsetel andmete juuni lõpuni.

Capa ennustab maiks lennufirmade pankrotte


Lennundusalaste konsultatsioonidega tegelev Austraalia uuringutebüroo CAPA Centre for Aviation hoiatab, et suve alguseks on suurem osa tsiviilennundusest pankrotis. Ainuke võimalik päästevahend, mis sünget stsenaariumit ehk pisut heledamaks muudaks on riikide, lennundusametite ja firmade koostöö.