Viimase kahe päeva jooksul vabanes karantiinist seoses 14 päeva täitumisega umbes 2300 inimest. Täna, 2. aprillil saab karantiin läbi veel umbes tuhande inimese jaoks.

Harjumaal on karantiini pandud 4289 inimest, kuid neist lõviosa moodustavad Tallinna elanikud (3168). Tartus on karantiinis 428 inimest, Narvas 392, Pärnus 344 ja Kuressaares 114.

Karantiini kontrollimiseks oli politsei teinud eilse seisuga rohkem kui 11 000 telefonikõnet.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametniku Tago Trei sõnul helistavad tema kolleegid karantiini määratud inimesi lihtsalt läbi.

„Seda teevad nii piirkonnapolitseinikud kui ka paljude teiste üksuste töötajad,“ ütles Trei politsei pressiteenistuse vahendusel.

Kui inimene ei vasta telefonile korduvalt või jätab politseinikuga rääkides kahtlase mulje, siis minnakse talle koju ukse taha. Sellist täiendavat kontrolli oli politsei eilseks teinud 141 korral.

Sotsiaalmeedias levivad oletused, et politsei jälgib seoses koroonaviiruse epideemiaga karantiini määratud inimeste mobiiltelefonide asukohta. Näiteks ilmus ühe asutuse töötajate listis sõnum: „Ma tean ka ühte inimest, kellele politsei helistas ja talle jäi küll mulje, et politsei teab, et ta ei ole kodus.“

Politseinik Trei sõnul ei vasta see tõele: „Mitte kellegi mobiiltelefoni ei positsioneerita, vaid lihtsalt helistatakse järjest läbi inimesi, kellele kohustus kehtib.“