“Mis mul ikka varjata? Seda, mida ma tean, seda ma räägin,” ütles Arkadi Popov kolmapäeval ETV “Esimeses stuudios”. Suur hulk eestimaalasi hakkas ennast seda kuuldes palju kindlamini tundma. See mõjus nagu sõõm värsket õhku siinses kriisikommunikatsioonis.

2. Arkadi Popov on päästnud sadu elusid


Nii kiirabiarstina kui PERH-i kiirabikeskuse juhatajana on ta aidanud väga paljusid. Tema juhtimisel käivitati Eesti edukas telemeditsiini projekt, mis võimaldab tipptasemel arstiabi nii väikesaartele kui ka igasse kiirabiautosse. Ta sai ka Lastehaigla kolleegipreemia, kuna aitas käivitada tulemuslikku koostööd Lastehaigla ja PERHi erakorralise meditsiiini osakonna ja kiirabi vahel.

3. Arkadi Popov näeb tulevikku


Mullu septembris korraldas Arkadi Popov haiglatele suurõnnetuse õppuse “Pattaya tuul”. Selle stsenaariumiks oli - jah, te arvasite õigesti! - ohtliku viirusnakkuse saabumine puhkamast tulnud inimestega Aasiast Eestisse.

Sel sügisel oli kavas korraldada jätkuõppus “Wuhani vaikus”, aga seda õppust saame nüüd päriselus nautida.

Kust sa teadsid, on kolleegid nüüd Arkadilt küsinud. “Aga see pidi ju varem või hiljem juhtuma,” vastas Popov.

4. Arkadi Popov ei vanane


Eelmise sajandi lõpus Arkadi Popoviga kiirabis töötanud meenutavad, et Arkadi nägi 20 aastat tagasi välimuselt välja täpselt samasugune nagu praegu.

5. Arkadi Popov otsustab kiiresti


Dr Arkadi Popov ja tema paariline dr Ahti Varblane valiti kriisimeeskonda seetõttu, et kiirabiarstid on harjunud otsustama kiiresti ja vähese info põhjal. Trahh-trahh-trahh! Ei mingit venitamist.

6. Arkadi Popov oskab vaadata patsiendi pea sisse


Arkadi Popov on pärast raviosakonda õppinud ka Peterburis psühholoogiat. See annab tunda.

7. Arkadi Popov saab maksimaalse hinde. Alati.


Tervisetrendi arstide hindamise veebiküljel on Arkadi Popovi hinnanud 13 patsienti. Igaüks neist on andnud Popovile viie ehk parima võimaliku hinde.

8. Arkadi Popov on seikleja


Arkadi Popovile meeldib reisida. Paaril viimasel aastal on ta käinud perega USA ringreisil, Lõuna-Koreas, Hispaanias, Portugalis ja Venemaal.

9. Arkadi Popovi nalja peale naerdakse kaks korda


Arkadi Popov lahendab nalja visates kiirabitöös tekkinud stressipingeid. Ja siis saab alati kaks korda naerda. Kõigepealt naerdakse Arkadi nalja peale, siis selle peale, kuidas Arkadi naerab.

10. Arvatakse, et Arkadi Popov on teiselt planeedilt


Arkadi Popov on üliinimene. Kolleegid on naljatanud, et ta peab UFO olema, sest tema töövõime on lihtsalt ulmeline. Isegi puhkuse planeerib Popov ülipõhjalikult ja vaba aega sinna ei jää. Kolleegid küsivad, et millal sa siis puhkad? See ongi ju puhkus, vastab Arkadi.

11. Arkadi Popov on filmistaar


Üks vähetuntud fakte Arkadi Popovi elus on see, et ta on mänginud Ilmar Raagi mängufilmis “Kertu”. Roll tuli välja mõistagi laitmatult. Ta mängis kiirabimeeskonna juhti.

12. Arkadi Popov on Eesti patrioot


Arkadi Popov rääkis eesti keeles juba siis, kui see oli kiirabis veel haruldane.

13. Arkadi Popovil on Facebookis oma fännklubi


Vastloodud klubi liikmete arv on hetkel veidi üle 400, kuid kasvab eksponentsiaalselt.

14. Arkadi Popov teab, mis on Gangnam Style


Lõuna-Koreas käies poseeris Arkadi Popov Gangnam Style´ile pühendatud suure pronksist monumendiga.

15. Arkadi Popovil on kirjandusministri heakskiit


Mart Juur Facebookis: “Ma vaatan see doktor Popov on Anton Pavlovitš Tšehhovi stiilis vaikne kangelane, arst ja spetsialist. Tunneb asja, on saanud üle hingelistest kõhklustest, jäänud truuks noorusideaalidele ja keskendub rahva teenimisele.”

16. Arkadi Popovil on kuninglik nimi


Venekeelne nimi Arkadi tuleb kreekakeelsest nimest Αρκάδιος, mis viitab kohanimele Arkaadia, tähendab Arkaadiast. Arkaadia sai oma nime aga Arkase järgi, kes oli kreeka mütoloogiline tegelane. Jahimees, kellest sai Arkaadia kuningas. Teda mäletatakse selle järgi, et ta õpetas inimestele, kuidas kududa/punuda ja leiba küpsetada.

17. Arkadi Popov räägib nagu normaalne inimene


Kohe tahad kuulata, mis inimesel öelda on, kui ta ei suhtu üleolevalt ega osata ega püüa saada kuhugi tagasi valitud.